Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Polaroid brengt drietal phablets op de markt

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2016, 23:35 CategorieAndroid

Polaroid heeft op de CES enkele nieuwe phablets aangekondigd met schermformaten van 5,5 en 6 inch. De telefoons beschikken over midrange specificaties, en worden in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Of ze ook in Nederland belanden is onzeker.

Contractvrij

Polaroid heeft de phablets laten maken in licentie door Southern Telecom, die ze contractvrij uitbrengt. Dat laatste is in de VS een bijzonderheid.

Polaroid Snap

De phablets komen op de markt onder de naam Polaroid Snap. De twee phablets worden ook nog vergezeld door een 5-inch variant, voor wie het wat kleiner zoekt. De phablets en de smartphone beschikken vooraleerst over een stel stevige camera’s. De achtercamera is een 13-megapixel exemplaar met twee led-flitsers. Aan de voorkant zit een 5-megapixel selfiecamera. De telefoons beschikken over een HD-scherm om de plaatjes goed weer te kunnen geven. De toestellen bieden 4G lte, Android 5.1 Lollipop, 2GB ram en tot 16GB opslaggeheugen dat met een micro sd-kaart kan worden uitgebreid.

De telefoons komen in vele kleuren naar de markt: roze, blauw, zwart en wit. De telefoons kosten in de VS tussen 129 en 179 dollar.

Polaroid Power

Een andere nieuwe serie is de Polaroid Power phablet (hierboven afgebeeld), die een scherm van 6 inch heeft. Het 1920×1080 pixel-scherm, de 64-bit achtkernige processor en 3GB ram geven aan dat Polaroid hier de wat meer veeleisende gebruiker mee wil bedienen. De achtercamera is dezelfde als die op de Snap-serie, de frontcamera is beter: 8 megapixel. Er kan voor 32GB aan data in worden opgeslagen en deze phablet wordt geleverd met een 8000 mAh externe batterij erbij. Die kan de toch al niet kinderachtige 3000 mAh interne batterij opladen. De telefoon wordt geleverd met Android 5.1.1, maar een upgrade naar Android 6.0 is al beloofd. De Power gaat voor 249 dollar over de toonbank en is in de VS vanaf de lente beschikbaar.

Polaroid bracht tijdens vorige CES-edities nog goedkope tablets naar de markt, maar dat is ditmaal niet gebeurd. Het bedrijf richt zich dit jaar kennelijk op smartphones en phablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.