Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Recordomzet voor Apple, iPad-verkoop trekt nog niet aan

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2016, 14:00 CategorieApple

Apple heeft afgelopen nacht de kwartaalcijfers voor het laatste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. Hieruit kunnen we opmaken dat het bedrijf wederom een recordomzet heeft behaald en dat de iPad-verkopen nog altijd niet aantrekken, ondanks de lancering van de iPad mini 4 en de iPad Pro.

Over het algemeen genomen kunnen we stellen dat het nog steeds erg goed gaat met Apple. Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal van 2015 een omzet van maar liefst 75,9 miljard dollar behaald, een stijging van 1,75 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst is van 18 miljard dollar naar 18,4 miljard dollar gestegen.

De iPhone is verantwoordelijk voor de groei in omzet en winst. De smartphone ging in het vierde kwartaal van vorig jaar maar liefst 74,78 miljoen keer over de toonbank, wat zorgde voor een omzet van meer dan 51,6 miljard dollar. Apple waarschuwt echter wel voor komend kwartaal. Het bedrijf verwacht namelijk dat de iPhone-verkoop voor het eerst zal dalen.

Wat betreft de iPad weet Apple nog steeds geen stijging te realiseren. In het vierde kwartaal van 2015 gingen er 16,12 miljoen iPads over de toonbanken, tegenover 21,42 miljoen stuks in het vierde kwartaal van 2014. In totaal werden er in 2015 49,55 miljoen iPads verkocht. Dit komt neer op een daling van 24,7 procent. De iPad mini 4 en de prijzige iPad Pro lijken dus geen potten te kunnen breken.

Lees ook onze iPad Pro review.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.