Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RetroArch-emulator heeft nu een betere interface

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2016, 10:37 CategorieAndroid

Eén van de betere emulators op Android, RetroArch, heeft een update gekregen, die een ietwat betere interface toevoegt en ondersteuning voor meer games. Een emulator is een digitale omgeving die de hardware van een bestaande spelcomputer kan nabootsen.

RetroArch krijgt een broodnodige update

De gameconsole-emulator RetroArch wordt gezien als één van de beste en meest complete emulator op Android, die helaas geteisterd wordt door een onoverzichtelijke en veel te complexe menustructuur waar de casual speler van zal afhaken – maar wanneer je de kneepjes kent, dan is het een ontzettend fijne applicatie om als retrogamer op je tablet te hebben staan. Sinds deze week is versie 1.3 van de app beschikbaar, die in elk geval wat aan de interface doet. Het doel is dat de applicatie veel meer gestroomlijnd wordt.

Naast een gestroomlijnder uiterlijk, zijn er ook een hoop bugs verholpen en natuurlijk meer games toegevoegd die de emulator aankan. Op de website kun je uitgebreid lezen wat er allemaal veranderd is (ook voor de andere beschikbare versies). Daarnaast werkt het team achter de emulator aan Dreamcast-ondersteuning. Die is al beschikbaar voor enkele andere platformen, maar binnen nu en enkele weken mogelijk ook voor Android. RetroArch is ook verkrijgbaar voor iOS, maar daarvoor moet je het apparaat jailbreaken

  • RetroArch
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.