Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Griffin Survivor case voor de iPhone

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2016, 12:08 CategorieAccessoire reviews

Sommige accessoires zijn voor dagelijks gebruik en andere accessoires moeten de inzetbaarheid van je favoriete producten verbreden, of gewoonweg je investering beschermen. De Griffin Survivor case voor de iPhone valt wat ons betreft in de laatste categorie. Het is een specialistisch product dat je inzet om je mooie, en dure, smartphone te kunnen gebruiken in omstandigheden waarin je hem anders liever thuis laat.

Griffin Survivor case voor de iPhone

De Griffin Survivor case is een heavy-duty case en schermt met zaken als militaire certificaties van het Amerikaans en Britse leger. Een serieuze case dus die naast serieuze bescherming ook serieus gewicht en volume aan je telefoon toevoegt. Heel veel mooier wordt je chique smartphone of tablet er nu ook weer niet van. In dit geval moet je maar denken dat schoonheid aan de binnenkant zit.

Review-Griffin Survivor case

De hoes bestaat uit drie delen; een hard plastic frame en een dikke siliconen laag die rondom het frame zit en naast schokprotectie ook de afdichtingen voor de verschillende knoppen en poorten biedt. Het derde deel is de voorkant van de hoes, een doorzichtig (duh) kunststof scherm dat over je apparaat ligt maar natuurlijk volledige ondersteuning blijft bieden voor de besturing van je apparaat. De Griffin Survivor is beschikbaar voor een hoop apparaten en verschillende optimalisaties zorgen ervoor dat de functionaliteit van het originele product in tact blijft. In deze review gebruiken wij de hoes voor de iPhone 6 Plus, en een belangrijke optimalisatie is het membraan dat gebruikt wordt over de home-button. Hieronder zit natuurlijk de vingerafdrukscanner verwerkt en dus moet die plek bruikbaar blijven, het membraan zorgt daarvoor. Ook voor openingen zoals de microfoon en speakers vind je een membraan dat in staat is om stof en vocht buiten te houden. Natuurlijk heeft de fabrikant er ook voor gezorgd dat alle knoppen zoals volume en de aan/uitknop nog bruikbaar blijven.

Review-Griffin Survivor case-3

Natuurlijk zullen er gebruikers zijn die dagelijks in een situatie zitten dat ze extreme bescherming nodig hebben voor een smartphone of tablet. Ik reken mezelf niet tot die gebruikers, maar ben wel een fervent fietser. Tijdens het fietsen wil ik graag foto’s maken van mijn omgeving of meerijdende vrienden. Hoewel december qua temperatuur een prima maand was is het niet helemaal droog gebleven tijdens de ritten. Het maken van foto’s terwijl je met zo’n 30 kilometer per uur in de rondte rijdt is ook niet helemaal zonder risico. De combinatie van hanschoenen, regen, snelheid en andere omstandigheden vergroten het risico dat je een dure smartphone laat vallen tijdens het nemen van een kiekje enorm. Ik heb mijn dure iPhone 6 Plus dan ook een keer of drie moeten laten vallen om plots te remmen… En deze extreme hoes heeft extreem goed zijn werk gedaan, mijn iPhone functioneert nog perfect, heeft geen zichtbare beschadigingen en is zelfs niet eens krom! Opvallender nog is dat de hoes zelf ook in goede staat is, zonder beschadigingen die de functionaliteit beperken. Veel positiever dan dit kan ik dus niet zijn over de basistaak van de cover. Ook het feit dat de knoppen goed bruikbaar blijven is erg belangrijk voor mij. Ik gebruik tijdens het fotograferen vanaf de fiets (en met handschoenen aan) namelijk de volume buttons om de sluiter te triggeren, iets dat gewoon prima werkt in combinatie met deze cover.

Review-Griffin Survivor case-2

Ik zie mezelf deze hoes nooit meenemen naar kantoor, niet in de laatste plaats dat de combinatie onmogelijk in één van mijn broek- of jaszakken past. Maar een vaste plek in mijn fietsjersey heeft hij wel verdiend. Ook voor wandelaars, wintersporters, klimmers en vele andere sportievelingen zie ik meerwaarde voor deze cover. En naast hobbyisten zullen er ook een paar beroepsgroepen zijn die profijt kunnen hebben van extreme bescherming. De Griffin Survivor case  uit deze review is aan ons beschikbaar gesteld door SB Supply en is beschikbaar voor een hoop verschillende smartphones en tablets. Prijzen variëren afhankelijk van het Griffin product dat je wilt gaan beschermen.

Nieuwsgierig naar de foto’s die mede mogelijk zijn gemaakt door deze hoes? Bekijk mijn instagram account.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.