Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung bereidt opvolgers voor Galaxy Tab S2 voor

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2016, 13:17 CategorieAndroid

Samsung is bezig met de opvolgers voor de Galaxy Tab S2 (S2 hierboven afgebeeld). Dat blijkt uit importinformatie uit India. Het gaat om een 8-inch en een 9,7-inch tablet.

De informatie is afkomstig van Zauba, een site die geïmporteerde goederen in India registreert. In de registraties wordt gerept van twee nieuwe tablets, de SM-T719 en de SM-T813. De eerste is het 8-inch model, de tweede de grotere 9,7-inch tablet.

Testexemplaren

Het gaat om twee exemplaren die door de overheid worden getest, en vervolgens vernietigd nadat er na de tests toestemming is verkregen om de tablets in India op de markt te brengen.

Dat het hier om de opvolgers voor de Galaxy  Tab S2 gaat, blijkt uit het feit dat het om twee tablets van verschillende formaten gaat – net als bij de Tab S en de Tab S2 – en ook uit de typenummers, die lijken op de eerdere tablets in deze high-end serie van Samsung.

Galaxy Tab S3

Het lijkt dus te gaan om de Galaxy Tab S3, zowel de 8-inch als de 9,7-inch versie. De Indiase ‘waarde’ van de apparaten staat er ook bij: 204 dollar voor de 8-inch tablet en 255 dollar voor de 9,7-inch tablet. Dat zijn prijzen die veel lager zijn dan de verkoopprijs van de Tab S2-tablets, dus daar kan nog niets uit worden afgeleid.

Tot zover de informatie van Zauba, nu verder met de geruchten over de Tab S3. De nieuwe tablets van Samsung zouden worden voorzien van een Exynos 7420-chip, 4GB ram en een grotere batterij dan de Tab S2. Of dat waar is, zullen we wellicht tijdens het MWC eind volgende maand te weten komen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.