Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung geeft slecht verkopende Galaxy Tab E 8.0 een upgrade

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2016, 22:50 CategorieAndroid

Samsung heeft de Galaxy Tab E 8.0 een hardware-upgrade gegeven, in de kennelijke bedoeling om de slechte verkoopcijfers van deze tablet te verbeteren.

Snapdragon 410

De Galaxy Tab E 8.0 is voorlopig alleen in Taiwan van deze specbump voorzien. De prijs is ook meteen wat opgehoogd. De nieuwe specs vermelden een 8-inch TFT-scherm met een resolutie van 1280×800 pixels, een 1.3Ghz Snapdragon 410-processor en een Adreno 306-gpu. De processor wordt geholpen door 1,5GB ram en voor opslag is 16GB beschikbaar, dat uitbreidbaar is via een micro sd-kaart.

Videobellen

Aan de achterkant prijkt een 5-megapixelcamera, voor zit een 2-megapixelcamera. De resolutie is niet om over naar huis te schrijven, maar volstaat voor zaken als videobellen.

LTE en 5000 mAh batterij

Samsung pocht dat de 5000 mAh batterij de tablet zeker dertien uur in leven houdt, zelfs als er video op wordt afgespeeld. De nieuwe tablet kan een simkaart slikken waarna van internet via 4G lte-netwerken kan worden genoten. De vorige versie moest het stellen met wifi. Er kan eventueel mee gebeld worden, hoewel dat een beetje gek staat tegen je oor, en Android Lollipop 5.0 drijft de zaak aan.

Lichte verbetering

Deze specs zijn een lichte verbetering ten opzichte van de ‘oude’ Samsung Galaxy Tab E 8.0, maar veel heeft het niet om het lijf. In Taiwan kost de tablet ongeveer 250 euro. Het is onbekend of deze nieuwe versie ook naar Nederland zal komen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.