Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt Galaxy TabPro S aan

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 9:24 CategorieWindows

Tijdens de CES in Las Vegas heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung officieel de Galaxy TabPro S uit de doeken gedaan, een Windows 10-tablet. De TabPRO S is een 2-in-1-tablet die is gemaakt met termen als ‘productiviteit’ en ‘mobiliteit’ in het achterhoofd.

Dit is hem dan: de Galaxy TabPro S met Windows 10

We kwamen hem al een paar keer eerder tegen en ook vlak voor de officiële aankondiging lekte de tablet al, maar hier is hij dan officieel: de Samsung Galaxy TabPro S met Windows 10. Als consument heb je de keuze uit twee verschillende versies van Windows 10: Home of Pro. De Galaxy TabPro S is 6,3 millimeter dun en weegt slechts 693 gram en is voorzien van een meegeleverde keyboard cover. De tablet is voorzien van een twaalf inch Super Amoled-display met een resolutie van 2160 x 1440 pixels, die voorzien is van diepe kleurcontrasten.

Onder de motorkap zit de nieuwste generatie Intel Core M-processor. De processor is ontworpen voor 2-in-1 tablets zonder ventilator en heeft een energieverbruik van slechts 4,5W. Daarnaast is er een multi-port adapter (HDMI, USB Type A & C) en Bluetooth Pen apart verkrijgbaar. Fast charging is verbeterd en laadt de batterij van de tablet volledig op in 2,5 uur, terwijl een volle batterij bij normaal gebruik tot 10,5 uur meegaat. Verder is er 4GB aan werkgeheugen aanwezig en hebben consumenten keuze uit 128GB of 256GB intern geheugen.

samsung-galaxy-tabpro-s-1540x

De keyboard cover is erg dun en biedt ook dunne toetsen aan, evenals een trackpad. Daarnaast kun je de cover ook in twee standen gebruiken: voor wanneer je hem op schoot hebt of op tafel hebt staan. Qua software kun je een mooi integratie van Windows 10 en Android verwachten. Zo kun je je Galaxy-smartphone koppelen (via nfc) aan de tablet en zo toegang krijgen tot de vingerafdrukscanner. Ook kun je berichten beantwoorden op je tablet die via je phone binnenkomen en surfen over het net wanneer de tablet geen toegang heeft tot WiFi.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy TabPro S is vanaf februari 2016 wereldwijd beschikbaar in twee versies. De Windows 10 Home-variant heeft een verkoopadviesprijs van 999 euro en de Windows 10 Pro-variant een verkoopadviesprijs van 1099 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Reacties

  1. Nico
    25 januari, 2016 om 19:33

    Er staat “Qua software kun je een mooi integratie van Windows 10 en Android verwachten”, betekend dit dat het een 2 in 1 is ?
    Dus kan switsen van windows 10 naar android, of lees ik het verkeerd ?
    ;-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.