Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung produceert Qualcomm Snapdragon 820-chip

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2016, 11:04 CategorieHardware

Samsung zal de productie van de Qualcomm Snapdragon 820-chip voor zijn rekening nemen, zo laat het bedrijf vandaag weten. De Koreaanse fabrikant gaat de nieuwe high-end chip van Qualcomm in de eigen fabrieken produceren en gebruikt hiervoor hetzelfde productieproces als voor de Exynos-processor.

Qualcomm is nog steeds één van de grootste chipfabrikanten ter wereld maar heeft de laatste tijd te kampen met problemen. Zo zou de Snapdragon 810-processor te snel overhit raken waardoor de prestaties teruggeschroefd moesten worden. Mede hierdoor koos Samsung voor een eigen Exynos-processor in de Galaxy S6-smartphone.

Dat Samsung nu de productie van de Snapdragon 820-processor voor zijn rekening neemt zou mogelijk betekenen dat het bedrijf weer een Snapdragon-chip in zijn high-end smartphones gaat gebruiken. Er gaan al een tijdje geruchten over de komst van de Galaxy S7, welke mogelijk uitgerust zou worden met de Snapdragon 820-processor. Er gaan echter ook geruchten over een variant met een Exynos-chip.

 • Delen:

Reacties

 1. Mark
  16 januari, 2016 om 9:44

  Kan iemand mij vertellen/bevestigen
  Wanneer de eerste smartphones met de Snapdragon 820 en 4 gig ram
  In Nederland op de markt komen?
  Thanx

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.