Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung cover met S-Pen maakt van elke telefoon een Galaxy Note

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2016, 11:23 CategorieAccessoires

Samsung heeft een patent geregistreerd voor een smartphonecover waar een S-Pen in kan. Zo hoeft de pen niet meer in de telefoon zelf te worden gestoken.

S-Pen

De S-Pen wordt tot dusver alleen meegeleverd in de Note-phablets en -tablets van Samsung. Die worden in een sleuf in de telefoon gestopt. Voordeel van een cover is wellicht dat de telefoons wat kleiner of dunner kunnen worden, omdat de ruimte voor de S-Pen niet meer nodig is. Of er kunnen wellicht telefoonmodellen worden uitgebracht waar later naar keuze een cover met S-Pen kan worden gekocht.

Alle Samsungtelefoons kunnen een Galaxy Note worden

Samsung heeft vorig jaar na vier Galaxy Note-phables besloten om de Note 5 niet in Europa uit te brengen, omdat de Europese consument de S-Pen nauwelijks zou gebruiken. In plaats daarvan is hier nu de Galaxy S6 Edge Plus te koop, die niet met de S-Pen wordt geleverd en daarmee ook niet bediend kan worden.

S View Cover

De S View Cover waar nu een patent voor is aangevraagd, laat zien dat de S-Pen hierin wordt weggewerkt. Met deze cover kan wellicht in de toekomst elke Samsungtelefoon in een soort Note worden veranderd. Dat zou wel inhouden dat het scherm van zo’n telefoon van een digitizer moet worden voorzien, anders wordt de input van de S-Pen niet ‘verstaan’  door de phablet. Het patent geeft geen informatie over dit soort zaken.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy NotePRO 12.2
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.