Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Snapdragon 830 ondersteunt 8GB werkgeheugen’

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2016, 9:23 CategorieHardware

Er zijn geruchten verschenen over de onaangekondigde Snapdragon 830. Deze chip zou namelijk door Samsung worden geproduceerd en 8GB RAM ondersteunen. De eerste apparaten met deze chip moeten over een jaar verschijnen.

Gerucht: Snapdragon 830 ondersteunt 8GB RAM

Hoewel de Qualcomm Snapdragon 820 nog in de eerste consumentenapparaten moet verschijnen, kijkt de geruchtenmolen alvast naar de opvolger van deze processor: de Snapdragon 830. De geruchten komen ditmaal uit China, waar we kunnen lezen dat het modelnummer van de chip msm 8998 zal zijn; handig voor toekomstige referenties (mocht dit kloppen, natuurlijk). Dezelfde lekker bracht eerder al exclusieve previews naar buiten van de Snapdragon 820 en de Samsung Exynos 8890, maar niets is momenteel zeker.

Over de Snapdragon 830 wordt nu gezegd dat de chip wordt geproduceerd op basis van Samsungs 10nm-proces en dat die een verbeterde Kryo-architectuur krijgt. Daarnaast zou de 830 tot 8GB aan werkgeheugen moeten gaan ondersteunen en zouden de eerste toestellen met de chip aan boord mogelijk al begin 2017 moeten gaan verschijnen. De informatie houdt hier voorlopig even op, vooral ook omdat Qualcomm zich nog wil concentreren op de 820. Het kan zijn dat er nog dingen gaan veranderen wat de 830 betreft – niets staat vast.

Er zijn nog geen hoop vragen die openstaan. Maar tussen nu en 2017 kan er nog een hoop veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.