Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spaans bedrijf BQ lanceert Ubuntu-convertible tablet

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 10:36 CategorieBesturingssystemen

Het Spaanse bedrijf BQ staat in de startblokken met de release van een Ubuntu-tablet die, met toevoeging van toetsenbord en muis, in een soort laptop kan worden veranderd. De convertible zou op het MWC eind volgende maand worden gepresenteerd.

Linux-pc

BQ laat nog weinig informatie los over de nieuwe Ubuntu-tablet, die een alternatief moet vormen voor zowel Androidtablets als Windows-laptops. Met de software Convergence kan de Ubuntu-tablet dienst gaan doen als een kleine Linux-pc. Als er een groter scherm aan wordt gehangen, wordt het zelfs een volwaardige Linuxcomputer.

Aquarius M10

Maar, wel een ietwat langzame. In het geruchtencircuit is inmiddels wat te horen over de specificaties van deze BQ-tablet. Het zou min of meer een Ubuntu-versie worden van de Aquarius M10, een Androidtablet die BQ al in zijn assortiment voert. Dit is een 10-inch budgetmodel met een quadcore MediaTekprocessor, 2GB ram en een scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Ubuntu

Het is geen erg krachtige tablet, als deze specificaties kloppen. Naar verwachting zal BQ deze Ubuntu-tablet laten zien tijdens het Mobile World Congress dat eind februari in Barcelona losbarst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.