Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Dynapad hybride met Windows 10 gaat rond 550 euro kosten

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2016, 13:01 CategorieWindows

Toshiba liet tijdens de CES in Las Vegas andermaal de Dynapad zien, een hybride 12-inch Windowstablet die kan veranderen in een laptop. Nu is ook de prijs bekendgemaakt: 570 dollar.

Lichtste Windowstablet

Toshiba pocht dat het de allerlichtste Windowstablet op de markt is. Het apparaat weegt inderdaad maar 580 gram. De tablet is 6,9 millimeter dun. Er wordt een toetsenbord en een styluspen bij geleverd.

Styluspen

De styluspen is volgens Toshiba een bijzonderheid. Met deze pen voelt het schrijven op de tablet aan alsof  je echt met een pen op papier werkt. De technologie achter de pen is afkomstig van Wacom, producent van grafische pentablets.

Intel Atom X5-processor

De tablet draait op de Intel Atom X5 Z8300-processor, met 4GB ram en tot 64GB aan opslaggeheugen. Windows 10 is het besturingssysteem, en voorts biedt de Dynapad twee micro usb 2.0-poorten, een micro sd-kaartsleuf en een micro hdmi-aansluiting. Aan de voorkant bevindt zich een 2-megapixelcamera, aan de achterkant een 8-megapixelcamera met autofocus.

Zakelijke markt

De tablet is bestemd voor de zakelijke markt en dat uit zich in de applicaties die Toshiba erbij levert. Die zijn gericht op het zakenleven. TruNote is een handschrift-app waardoor je de tablet als een opschrijfboekje kunt gebruiken, om notities te maken tijdens een lezing of vergadering. Ook helpt TruNote met het vastleggen van tekeningen en kunnen handgeschreven teksten worden doorzocht. TruNote kan zo worden ingesteld dat de styluspen links- en rechtshandig kan worden gebruikt. TruCapture laat de tablet foto’s maken van een presentatie op een schoolbord, een tekstboek of een krant, waarna de plaatjes gebruikt kunnen worden in een presentatie. TruRecorder is een voicerecorder, TruNote Clip legt screenshots vast en TruNote Share laat de gebruiker applicaties delen met maximaal veertig anderen.

Nederland

Hoewel de prijs voor de Verenigde Staten nu bekend is gemaakt, heeft Toshiba verder nog niets onthuld over de beschikbaarheid in Nederland.

 • Delen:
Toshiba Dynapad WT12PE-A64K
Windows 10

Reacties

 1. Gerard
  10 januari, 2016 om 18:16

  Welke schermresolutie – mag hopen op Full HD 1920 x 1080 – anders geen concurrent / alternatief voor de Surface.

 2. Bas
  10 januari, 2016 om 19:43

  Prijs was al bekend bij de presentatie……

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.