Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen Microsoft Surface-lijn met 29 procent toegenomen

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 17:09 CategorieNieuws

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het vorig jaar meer Surface-tablets verkocht heeft. Het bedrijf uit Redmond zette 29 procent meer om dan het jaar ervoor. Dat heeft de softwaregigant bekendgemaakt in het winstrapport van Q2 2016.

Meer Surface, minder telefoons

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het in vergelijking met vorig jaar 29 procent meer Surface-tablets verkocht heeft. Dat staat te lezen in het Q2 2016 winstrapport van het bedrijf uit Redmond.  In totaal heeft Microsoft 1,35 miljard dollar omgezet; in het jaar ervoor zette het bedrijf 1,1 miljard dollar om. Tablets deden het beduidend beter dan smartphones. Die tak van de softwaregigant heeft flink moeten inleveren. Uit het rapport valt op te maken dat er een verlies van 49 procent is geleden, in vergelijking met 2014.

De afdeling waar zowel de tablet- als de telefoonverkoop onder valt, More Personal Computing, moest over het algemeen vijf procent inleveren. Wel boekte Microsoft winst met Azure- (platform en services voor cloudcomputing) en Intelligent Cloud-afdelingen. Office 365 boekte een omzet die zeventig procent hoger ligt dan het jaar ervoor en heeft nu bijna 21 miljoen klanten aangetrokken. Ook voor de Xbox is er goed nieuws te melden: die heeft momenteel 48 miljoen actieve gebruikers, een stijging van dertig procent.

Daarnaast boekte Microsoft ook successen met Skype (900 miljoen keer gedownload op Android en iOS) en de mobiele Office-applicaties, die nu 340 miljoen keer gedownload zijn. Qua omzet moest Microsoft tien procent inleveren (van 26,5 miljard naar 23,8 miljard dollar) en ook de winst viel ietwat tegen (van 5,8 miljard naar vijf miljard dollar) met een daling van vijftien procent.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Microsoft Surface 3
Windows 8
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.