Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 Mobile ondersteunt voortaan Intel-chips

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2016, 12:09 CategorieWindows

Microsoft heeft bevestigd dat Windows 10 Mobile-toestellen voortaan ook op socs (system of a chip) van Intel kunnen draaien. Maar wanneer we de eerste smartphones, phablets en tablets met deze hardware gaan zien, is niet bekendgemaakt.

Windows 10 Mobile werkt met ntel x86-chips

Het heeft even geduurd, maar nadat er jaren gespeculeerd werd over Windows-smarphones (en -phablets) die zouden draaien op socs van Intel, is er nu eindelijk zekerheid. Nadat het nieuws eerst naar buiten kwam door een notering van de officiële website van Microsoft, bevestigde het bedrijf uit Redmond het nieuws tegenover de website PCWorld. Het klopt dus: smartphones, phablets en tablets die draaien op Windows 10 Mobile kunnen in de toekomst ook chips van Intel onder de motorkap hebben, in plaats van de chips van ARM (van Qualcomm).

In de toekomst zullen er dus (goedkopere) Windows 10 Mobile-apparaten gaan verschijnen die draaien op een Intel Atom X3-soc. Apparaten die draaien op Windows 10 Mobile kunnen maximaal een scherm van zeven inch hebben en een maximale resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In theorie is het nu mogelijk dat deze apparaten ook gebruikt kunnen worden als Continuum device, die desktopprogramma’s op basis van Win32 ondersteunt. Tot nu toe kunnen Continuum-apparaten alleen apps uit de Windows Store draaien.

De Windows 10 Mobile-apparaten die momenteel Continuum ondersteunen zijn de Lumia 950, Lumia 950 XL en de aankomende Acer Liquid Jade Primo.

  • Delen:
Microsoft Lumia 950 XL
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.