Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 krijgt geen beveiligingsupdates meer

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2016, 10:18 CategorieWindows

Microsoft heeft aangegeven dat alle apparaten waar nu nog Windows 8 op draait, in de toekomst niet meer worden voorzien van de nieuwe beveiligingsupdates. Gebruikers kunnen nu nog gratis overstappen naar het nieuwere 8.1 of Windows 10.

Microsoft brengt geen beveiligingsupdates meer uit voor Windows 8

Mocht je nog steeds een apparaat thuis hebben liggen waar Windows 8 op draait (een tablet of een pc), dan is het goed om te weten dat Microsoft vanaf vandaag geen beveiligingsupdates meer zal uitbrengen voor het besturingssysteem. Dat betekent dus direct dat je vanaf nu gevaar loopt wanneer je veel op internet zit met je tablet op schoot, waar geen Windows 8.1 of Windows 10 op draait. Het bedrijf uit Redmond heeft aangegeven dat Windows 8.1 voorlopig wel nog wordt voorzien van de nieuwste updates.

Maar wanneer die ondersteuning ophoudt, is nu nog niet duidelijk. Windows 8-gebruikers kunnen nu nog gratis overstappen naar 8.1 of 10 en wij raden dan meteen aan naar Windows 10 te gaan (mocht je tablet dit toelaten, maar de kans is heel groot van wel). In soortgelijk nieuws: mocht je ook nog gebruikmaken van (oudere versies van) Internet Explorer, dan doe je er ook goed aan over te stappen op een nieuwe browser, aangezien ook voor die software geen nieuwe beveiligingsupdates meer zullen verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.