Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi Note 3 Pro aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2016, 9:58 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Redmi Note 3 Pro uit de doeken gedaan: een Android-phablet met een scherm van 5,5 inch. Op moment van schrijven is helaas nog niet bekend of dit toestel ook in Nederland wordt uitgebracht.

Dit is de Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Redmi Note 3 Pro aangekondigd. Deze phablet heeft een scherm van 5,5 inch en een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap van het toestel zit een Snapdragon 650-chipset, die op zijn beurt een hexacore 1,8GHz-cpu en de Adreno 510-gpu meeneemt. De Chinese fabrikant zal later deze maand in China twee versies introduceren van de handset: eentje met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen en een variant met 3GB aan werkgeheugen en maar liefst 32GB aan intern geheugen.

Aan de achterkant van de Xiaomi Redmi Note 3 Pro zit een zestien megapixel-camera, met een f/2.0-opening en Phase Detection Auto Focus. De vijf megapixel-camera aan de voorkant is ook voorzien van een f/2.0-opening. De phablet is voorzien van een 4050mAh-accu, die binnen een uur voor vijftig procent is opgeladen. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig, weegt het toestel 164 gram en is het 8,65 mm dun. De Redmi Note 3 Pro is verkrijgbaar in goud, zilver en grijs en beschikt over alle moderne verbindingen.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is op moment van schrijven nog niet bekend of de phablet ook naar Nederland komt. In China komt het apparaat op 17 januari uit, waar de 2GB RAM-variant omgerekend bijna 140 euro zal kosten. Wat de versie met 3GB aan werkgeheugen moet kosten, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.