Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

13,8 inch Google Project Ara-tablet gespot in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2016, 17:35 CategorieAndroid

In de benchmark van GFXBench is er een opmerkelijke tablet opgedoken: eentje die onder de noemer Project Ara valt. Het apparaat heeft een 13,8 inch-scherm. Met dit project probeert Google de modulaire smartphone in de markt te zetten.

Project Ara: van modulaire smartphone naar modulaire tablet?

Project Ara is binnen Google een groep mensen die werkt aan een modulaire smartphone. Tot een paar maanden geleden kwam dit project nog regelmatig in het nieuws, maar nu is het al een tijd stil rondom het product. Echter, het idee leeft dat dit team tijdens Google I/O dit jaar de eerste handset zal aankondigen. Maar hoe zit het dan met een tablet? Daarover is nog niets naar buiten gebracht – toch is er wel een Project Ara-tablet opgedoken in de GFXBench. Werkt Google achter de schermen aan een modulaire tablet?

Hieronder zetten de specs van de tablet op een rijtje.

  • Android 6.0 Marshmallow
  • 1920 bij 1080 pixels-resolutie
  • 13,8 inch-scherm
  • Octacore-cpu, geklokt op 1,9GHz, Snapdragon 810
  • Qualcomm Adreno 430
  • 3GB aan werkgeheugen
  • 16GB of 32GB intern geheugen
  • Camera van 0,3 megapixel

Vooral de camera lijkt ondermaats te zijn. Maar wanneer je met een modulair apparaat te maken hebt, dan krijg je de kans het apparaat zelf van de onderdelen te voorzien die je nodig vindt. Zo kun je er veel meer werk- of intern geheugen of zelfs een betere camera in laten plaatsen, wanneer die componenten beschikbaar zijn. Of Google deze tablet in mei aankondigt, is op dit moment onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.