Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel kondigt Idol 4 en Idol 4S smartphones aan

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2016, 20:16 CategorieAndroid

In Barcelona heeft Alcatel zojuist twee nieuwe smartphones aangekondigd, de Idol 4 en 4S.

Alcatel introduceert Idol 4-serie

Alcatel kondigt in één klap twee nieuwe smartphones aan, allebei in de nieuwe Idol 4-serie. Er is de Idol 4 en 4S. De smartphones variëren van low- tot mid-end en zien er beiden grotendeels hetzelfde uit. De grootste verschillen zijn de grootte en rekenkracht van de apparaten.

De Idol 4 en Idol 4S zijn op drie manieren te keren. De interface staat automatisch recht, ongeacht hoe de gebruiker het apparaat oppakt. Daarnaast is hij ook links en rechts omkeerbaar: het stereogeluid komt altijd van de juiste kant, zelfs als de telefoon wordt omgedraaid. Beide toestellen komen in een Gold, Dark Grey, Rose Gold of Metal Silver afwerking.

Boom Key

Beide toestellen beschikken ook nog over een ‘Boom Key’. Met deze knop is volgens de fabrikant alles te ‘boomificeren’.

Boom mijn camera: neem foto’s direct vanuit stand-bymodus; druk en houd de knop vast om de camera in burst-modus te zetten voor snelle foto’s achter elkaar.

Boom mijn galerij: verzamel en shuffle de foto’s in de galerij tot een artistieke collage of een korte slideshow om direct te delen.

Boom mijn video’s: voeg direct verrassende effecten toe aan bestaande video’s, zoals het driemaal opnieuw afspelen van de vorige seconde of het veranderen van de afspeelsnelheid. Druk tijdens het opnemen op de Boom Key om de video direct live uit te zenden.

Boom mijn muziek: verbeterde bas, volume en helderheid van het geluid.

Boom mijn game: voor Asphalt: maak het spel nog beter door de Nitro te activeren en de snelheid van de auto op te voeren. De knop verbetert ook de audio-ervaring door het volume toe te laten nemen en een ruimtelijke geluidsreproductie toe te voegen.

Boom mijn beeld: creëer een 3D-effect (parallax UI-effect) tijdens het opstarten en een live weersvoorspelling als onderdeel van het homescherm.

Alcatel Idol 4

De Idol 4 heeft een 5,2-inch ips-scherm met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en een Qualcomm Snapdragon 617 Octa Core-processor (1,7GHz + 1,2GHz). Verder heeft het apparaat ook Bluetooth 4.2, wifi en 4G lte. Op de achterzijde van het apparaat verschuilt een 13-megapixelcamera en op de voorzijde een camera met een resolutie van 8 megapixel. De smartphone heeft zo’n 3GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De opslagruimte kan worden uitgebreid tot maximaal 512GB aan de hand van het MicroSD-slot.

Idol 4 4S Alcatel

De batterij heeft een capaciteit van 2610mAh en behaalt zo’n 720 uur stand-by tijd of 15 uur al bellend. De Idol 4 komt standaard met Android 6.0 Marshmallow. Het toestel wordt in de zomer in Nederland verwacht en krijgt een adviesprijs van 279,99 euro.

Alcatel Idol 4S

De Idol 4S is het grotere broertje van de Idol 4 en heeft een 5,5-inch amoled-scherm met een QHD-resolutie (2560×1440 pixels). Het apparaat heeft een Qualcomm Snapdragon 652 Octa Core-processor (1,8 GHz + 1,4 GHz) en 3GB werkgeheugen. Er is standaard 32GB opslagruimte voorzien welke valt uit te breiden tot maximaal 512GB middels een microSD-kaart. De Idol 4S heeft een batterij met een capaciteit van 3000 mAh.

Idol 4S virtual reality vr bril box doos

Het toestel zal standaard met Android 6.0 geleverd worden. De camera op de achterzijde van het toestel heeft een resolutie van 16 megapixel en die op de voorzijde een 8-megapixelcamera. Een leuke extra is de doos waar het toestel in geleverd wordt, die kan namelijk worden omgebouwd tot een VR-bril. Dat wisten w eerder al te melden op basis van geruchten. De Idol 4S krijgt een adviesprijs van 449,49 euro mee en wordt rond de zomer in Nederland verwacht.

  • Delen:
Alcatel Idol 4S
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.