Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alles over de nieuwe Huawei MateBook

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 15:17 CategorieWindows

BARCELONA – De Huawei MateBook, die zojuist in Barcelona is onthuld, is een bijzonder dunne Windowstablet. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat de goedkoopste variant 799 euro gaat kosten, de duurste 1799 euro.

MateBook: 799 tot 1799 euro

De goedkoopste versie van de MateBook loopt op een Intel Core M3-processor met 4GB en 128GB opslaggeheugen. De duurste variant heeft een Intel Core M7-processor met 8GB en 512GB opslagcapaciteit. Het toetsenbord kan los worden bijgekocht voor 149 euro, de MatePen – een styluspen – kost nog eens 69 euro, en het dock voor deze convertible tablet kost 99 euro. Alle prijzen van alle configuraties vind je onderaan dit artikel.

Huawei MateBook d

Aluminium body

Het is een convertible tablet die is bestemd voor de zakelijke markt, waarbij mobiliteit en connectiviteit van belang zijn. Huawei belooft dat de tablet fijn is om vast te houden, door wat de Chinese fabrikant noemt Streamline Curvature. De volledig aluminium body is in twee kleuren verkrijgbaar, een zwart paneel met een grijze body en een wit paneel met een gouden body. Huawei heeft de scherpe randjes er letterlijk van afgeslepen met diamant.

Lederen cover met toetsenbord

Het bijbehorende toetsenbord biedt een all round bescherming voor de tablet. Die is van leder in de kleuren beige, bruin, oranje of grijs. Het keyboard heeft een stand-functie waardoor de tablet rechtop kan worden gezet. Aan de zijkant van de tablet bevindt zich de vingerafdrukscanner. Die hoeft maar eenmaal te worden beroerd om de tablet te ontgrendelen. Meerdere vingers kunnen worden gescand, voor meerdere accounts.

Huawei MateBook e

12-inch scherm

Het scherm is 12 inch in diameter en heeft een hoge 2K-resolutie van 2160×1440 pixels. Huawei beweert dat dit scherm beter is dan dat van de iPad Pro en de Microsoft Surface Pro 4. De bezel is een centimeter dun en dat levert een scherm-tot body ratio op van 84 procent. De tablet weegt 640 gram en is 6,9 millimeter dun. Hij loopt opp een 33,7Wh-accu met een capaciteit van 4430 MAh. Dat levert een batterijduur op van tien uur. Mocht die accuduur onvoldoende zijn, dan kan de meegeleverde pocket charger worden benut om hem via de usb type-c poort weer op te laden.

Waterspetters

Het toetsenbord is volgens Huawei zeer geschikt voor werk onderweg, het kan tegen waterspetters en heeft beter gevormde toetsen dan een standaard toetsenbord voor een tablet.

MatePen

De MatePen kan 2048 drukniveaus detecteren. Deze stylus kan ook als laser pointer worden gebruikt voor presentaties met de tablet. De stylus kan een maand werken na eenmaal een uur lang volledig te zijn opgeladen.

Huawei-MateBook-met-pen

MateDock

De MateDock biedt poorten met kabels, zodat de tablet met allerlei andere apparaten is te verbinden. Huawei levert OneClick mee, waardoor Androidsmartphones makkelijk met de tablet kunnen worden verbonden en data-overdracht een kwestie is van slepen en neerzetten. De tablet biedt twee speakers met dolby audio. Optioneel kan een headset bij worden gekocht met active noise cancellation. De tablet heeft verder een dual microfoon en een HD-camera.

Huawei-MateBook-met-dock

Prijzen:

  • Intel Core M3, 4GB, 128 GB, €799
  • Intel Core M3, 4 GB, 256 GB, €949
  • Intel CoreM5, 8GB, 256 GB, €1,149
  • Intel Core M5, 8GB, 512 GB, €1,349
  • Intel Core M7, 8GB, 256 GB, €1,599
  • Intel Core M7, 8GB, 512 GB, €1,799

Wanneer de MateBook exact in Nederland verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:
Huawei MateBook
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.