Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alto’s Adventure komt op 11 februari uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2016, 9:49 CategorieAndroid

Eén van de beste iOS-spellen van vorig jaar verschijnt op 11 februari op Android, gratis en voor niets – in tegenstelling tot die iOS-versie. Spelers van de iOS-variant betalen namelijk drie euro voor het spel; de maker kan het verschil uitleggen.

Alto’s Adventure wordt gratis op Android

Het spel Alto’s Adventure, één van de populairste iOS-spellen van vorig jaar, zal vanaf 11 februari gratis te downloaden zijn vanuit Google Play, voor Android. Gratis, terwijl de iOS-versie spelers nog altijd 2,99 euro kost. Nu heeft ontwikkelaar van het spel Ryan Holowaty uitgelegd waarom dat verschil bestaat.

Piracy on Android is a much bigger issue on the platform especially in the case of premium iOS titles that charge more than $0.99.

Zijn ontwikkelpartner Ryan Cash vult Holowaty aan.

The game only costs a few bucks on iOS, so it’s really not a huge deal. iOS and Android are two very different ecosystems, so it’d be almost foolish to approach them the same way.

Daarnaast spelen factoren als Androids wereldwijde install base en concurrerende obstakels in Azië ook mee en vooral in Azië is het succes van een spel afhankelijk van de prijs. Nu zouden er gamers kunnen opstaan die er problemen mee hebben dat zij wel ergens voor moeten betalen op iOS, wat op Android gratis is, maar de makers lijkt dat weinig te kunnen interesseren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.