Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-browser van Samsung kan advertenties blokkeren

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2016, 10:41 CategorieAndroid

Samsung zal vanaf deze week zijn eigen browser op Android gaan updaten met de mogelijkheid advertenties te blokkeren op websites. Deze update komt voor elk Samsung-apparaat beschikbaar dat draait op Android 5.0 Lollipop of hoger.

Content blokkeren op Android-browser van Samsung

Samsung zal vanaf vandaag een update uitbrengen voor zijn Android-browser. Deze update zal bij iedereen aankomen die de browser van Samsung gebruikt, die tenminste Android 5.0 Lollipop op zijn smartphone of tablet heeft draaien. De update voegt de mogelijkheid toe advertenties te blokkeren op websites, op eenzelfde manier waarop Apple dat ook mogelijk maakt op iOS 9 met Safari. Zo’n advertentieblocker kan ervoor zorgen dat laadtijden zullen afnemen, wat vooral voor de mensen met een lage databundel interessant is.

Ad_blocking_in_Android_makes_webpages_load_a_lot_faster_-_Imgur.0

Dit is niet de eerste browser die advertenties blokkeert op Android, maar wel eentje die mogelijk een groot deel van de Android-gebruikers weet te bereiken. Samsung levert de browser namelijk met elke verkocht Android-toestel. Het blokkeren gaat door middel van het installeren van speciale apps, die binnen de browser dus hun werk kunnen doen. De eerste blocker heet AdBlock Fast. Het bedrijf achter de advertentieblokkeerder geeft aan dat website 51 procent sneller geladen kunnen worden, zoals te zien is in de bovenstaande gif.

Het is niet bekend hoeveel mensen gebruikmaken van de browser van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.