Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt een beveiligingsupdate uit voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2016, 9:26 CategorieiPad

Apple heeft een beveiligingsupdate uitgebracht voor iOS 9, die meer dan honderd problemen moet gaan oplossen. Waaronder van WebKit en Apple Pay. Ook heeft het bedrijf een complete lijst met problemen en oplossingen online gezet.

Download nu de beveiligingsupdate voor iOS 9

Apple heeft deze week een beveiligingsupdate uitgebracht voor het mobiele besturingssysteem iOS 9, die meer dan honderd  problemen moet oplossen die de OS en enkele apps hebben. Zo zijn er meer dan dertig zwakheden ontdekt in WebKit, de browser engine die Apple gebruikt voor de Safari-browser. Zo waren websites in staat om content van een andere website te tonen dan de url in de url-balk aangaf, waardoor mensen al heel snel voor de gek gehouden konden worden. Het is niet bekend of mensen hier slachtoffer van zijn geworden.

Ook was er een lek gevonden in Apple Pay, de betaaldienst van het bedrijf uit Cupertino. Kwaadwillenden konden met weinig moeite inzien wat mensen hadden gekocht via de dienst, bijvoorbeeld. Daarnaast was er een probleem ontdekt die te maken heeft met een malafide Game Center-app, die iemand toegang zou bieden tot het e-mailadres van de gebruiker. Een ander opmerkelijk geval: een kwaadwillende was in staat om een e-mail te sturen als iemand uit jouw contactenlijst. Je vindt de complete lijst met verbetering op de site van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.