Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil meer apps uitbrengen op Android’

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2016, 9:33 CategorieAndroid

Apple zou mogelijk voornemens zijn nog meer apps uit te brengen op Android, afhankelijk van het succes dat Apple Music op het platform behaalt. Dat zou Tim Cook hebben gezegd tijdens een interne bijeenkomst.

Meer van Apple op Android

Apple zal in de toekomst wellicht meer eigen apps gaan uitbrengen op Android, momenteel de grootste concurrent van het eigen platform iOS. Het bedrijf uit Cupertino brengt dan mogelijk zijn andere muziek-app naar het platform van Google, evenals de apps voor de verkoop van boeken, films en uiteindelijk dan de eigen streamingdienst waar het bedrijf aan zou werken. Of Apple dit zal doen of niet, hangt voorlopig nog af van het succes van Apple Music. Als die app populair wordt, zou Apple de plannen door gaan zetten.

Apple Music is momenteel in bèta verkrijgbaar voor Android en voor Apple een middel om te zien hoe zijn eigen apps het doen op een ander platform. Music werd in eerste instantie uitgebracht voor Googles mobiele OS om ervoor te zorgen dat de abonnees van Beats Music niet zouden weglopen. Apple kocht Beats Music voor drie miljard dollar in 2014 en die dienst vormt de basis voor Apple Music. Maar nu lijkt het doel van deze app dus veel groter te zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. Apple heeft vanzelfsprekend niet gereageerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.