Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Pad TF701T krijgt update naar Android 5.1

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 22:04 CategorieAndroid

Voor de Asus Transformer Pad  TF701T uit 2013 is een update beschikbaar, en wel van Android 4.4 naar Android 5.1.

CyanogenMod

Het is alleen geen officiële update. De software is beschikbaar gesteld door de software-ontwikkelaars van CyanogenMod, die er tevens hun door velen bewierookte softwareschil aan hebben toegevoegd.

Transformer Pad

De Transformer Pad was in 2013 een bijzonder product, met een toetsenbord dat er naar believen aan vast kon worden geklikt en een scherpe schermresolutie van 2560×600 pixels. Asus zette deze tablet in voor de zakelijke markt, want met behulp van het toetsenbord kon hier ‘productiviteit’  mee bereikt worden. Het voorbeeld van Asus is inmiddels door heel veel tabletmakers gevolgd.

Android 5.1

In de afgelopen twee jaar heeft de tablet echter geen software-ondersteuning meer gekregen van Asus na Androidversie 4.4. Dankzij CyanogenMod kunnen eigenaren van dezetablet hem opnieuw leven inblazen door er de CyanogenMod 12.1 Nightly Builds op te zetten.

Maar pas op!

Wie dit wil doen, moet er echter rekening mee houden dat het gaat om een onofficiële update. Er kunnen nog wat bugs in zitten, maar de belofte van vele nieuwe functies die Android Lollipop met zich meebrengt, kan veel goed maken. Het advies luidt: begin alleen aan deze update als je precies weet wat je doet, want hoewel CyanogenMod goed aangeschreven staat, blijft er wel enig risico.
Wie absoluut zeker is van zijn zaak, kan de update hier vinden. Wie eerst nog eens alle informatie en onze erg positieve review over deze tablet wil teruglezen, kan hier terecht.

  • Delen:
ASUS Transformer Pad TF701
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.