Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst WhatsApp heeft 1 miljard actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 9:54 CategorieAndroid

WhatsApp heeft op dit moment meer dan één miljard actieve gebruikers. Eén op deze zeven mensen op aarde maakt dus gebruik van deze berichtendienst. Vijf maanden geleden had de app nog 900 miljoen actieve gebruikers op zijn naam staan.

Meer dan één miljard gebruikers voor WhatsApp

WhatsApp heeft nu meer dan één miljard actieve gebruikers, maakt Jan Koum, verantwoordelijk voor de berichtendienst binnen Facebook, bekend. Ook is naar buiten gebracht dat de mensen elkaar 42 miljard berichten per dag sturen, dat er 1,6 miljard foto’s per dag worden gedeeld, er één miljard groep bestaan en 250 miljoen video’s dagelijks worden gedeeld. De Facebook-applicatie heeft 1,5 miljard actieve gebruikers wereldwijd en het zal ook nu niet meer lang duren voordat Facebook Messenger zo’n mijlpaal kan binnenslepen.

In 2014 werd de berichtendienst aan Facebook verkocht voor zestien miljard dollar. Destijds waren er 450 miljoen actieve gebruikers. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat WhatsApp voortaan ook geen geld meer wil rekenen voor het gebruik van de dienst. Facebook maakte bekend dat alleen bedrijven nog moeten betalen, voor de communicatie met hun klanten. Het is nu nog de vraag wat het gratis karakter van de berichtenapplicatie gaan doen in de toekomst: zal de populariteit toenemen? De tijd zal het ons moeten gaan leren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.