Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe games voor op je tablet #5

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2016, 12:00 CategorieAndroid

Elke week bekijken we de drie beste nieuwe games die je op je Android-tablet en iPad kunt spelen. Deze week onder meer een game over censuur in de krant.

Crashlands (5,54 euro / 4,99 euro)

Technisch gezien is Crashlands een role playing game (rpg), maar daarmee zouden we het spel tekort doen. Er wordt ook veel nadruk gelegd op exploratie, crafting, beesten tam maken en je basis uitbouwen. In de kern lijkt de game een beetje op Don’t Starve (één van die games die nog steeds niet is verschenen voor Android), maar dan zonder het droevige karakter. Crashlands bevat real-time combat en cross-platform saves, waardoor je verder kunt spelen op iOS of Steam. Er zijn geen in-app-aankopen aanwezig.

  • Crashlands

Punch Club (4,99 euro)

Ook Punch Club is een game waarin je moet managen. Je speelt als een boxer die het probeert te maken in de wereld en als speler krijg je de taak om zijn carrière goed te doorlopen en zijn gym goed te laten lopen. Punch Club is een zware game, ondanks het 2D en pixel-achtige uiterlijk, dus vergis je daar niet in. Wel krijg je daarvoor een jaren tachtig vibe, flink wat flauwe humor en een complete game voor, die je eenmalig vijf euro kost. Er zijn namelijk, net als het spel hierboven, geen in-app-aankopen aanwezig. Een mooie ontwikkeling.

  • Punch Club

The Westport Independent (4,99 euro)

Als we games zoals The Westport Independent bekijken, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat gaming niet meer is wat het ooit was geweest. Vroeger kon je erop rekenen dat games simpel waren: je bent een ventje dat paddenstoelen en bloemen eet om een prinses uit de klauwen van een dinosaurus te redden. Maar in deze game redigeer en censuur je kranten en kun je ondervinden hoe het is om een krant te maken in tijden van rebellen en fascisme. Kies je ervoor om je familie eten te geven of gooi je je journalistieke principes aan de kant?

games-westport-independent-1540x

  • The Westport Independent

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.