Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De nieuwste tablets en phablets van MWC 2016 op een rijtje

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2016, 16:27 CategorieAndroid

Mobile World Congress 2016 zit er op en dus is het tijd om terug te kijken naar alle aankondigingen op het gebied van tablets en natuurlijk phablets. We zetten in dit artikel alle producten op een rijtje.

Huawei MateBook

Tijdens MWC 2016 heeft Huawei de MateBook aangekondigd, die in verschillende varianten beschikbaar komt. De goedkoopste variant van deze Windowst-tablet kost 799 euro, terwijl de duurste versie 1799 euro zal kosten. De eerstgenoemde heeft een Intel Core M3-processor met 4GB aan werkgeheugen en 128GB intern geheugen, terwijl de duurste beschikt over een Intel Core M7-processor met 8GB RAM en 512GB ROM. Het toetsenbord is los verkrijgbaar voor 149 euro. Net als de stylus, de MatePen, die 69 euro kost.

Huawei-MateBook

Ook is er nog een dock waarmee je de set compleet maakt: deze kost 99 euro. Het bijbehorende toetsenbord biedt een totale bescherming voor de hybride tablet. Het bord is van leer gemaakt en in de kleuren beige, bruin, oranje of grijs beschikbaar. Het keyboard heeft een standfunctie waardoor de tablet rechtop kan worden gezet. Aan de zijkant van de tablet bevindt zich de vingerafdrukscanner. Met een simpele druk van een herkende afdruk kun je tablet ontgrendelen. Meerdere vingers kunnen worden gescand voor meerdere accounts.

Het scherm is twaalf inch groot en heeft een 2K-scherm. De tablet weegt 640 gram en is 6,9 millimeter dun. Hij loopt opp een 33,7Wh-accu met een capaciteit van 4430mAh. Dat levert een batterijduur op van tien uur. Ook beschikt het apparaat over een usb type-c-poort en is het bestand tegen enkele waterdruppels. Helaas is de releasedatum nog niet bekend. Lees ook onze hands on.

Alcatel 10 Plus

Ook Alcatel heeft een hybride tablet aangekondigd: de Alcatel 10 Plus. Dit is een tablet met een scherm van 10,1 inch en Windows 10. De 10 Plus is de eerste 2-in-1-tablet van het bedrijf en kan op drie manieren worden gebruikt: je kunt de tablet los van het toetsenbord gebruiken of het toetsenbord aansluiten en alledaagse werkzaamheden verrichten of films bekijken (door het scherm andersom te plaatsen). De schermresolutie van de 10 Plus is 1280 bij 800 pixels. In combinatie met het toetsenbord beschikt de tablet over een 8140mAh-accu.

Alcatel-10-Plus-1

Onder de motorkap zit 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Mocht dat te weinig opslaggeheugen zijn, dan is dat nog uit te breiden met een microSD-kaart. De processor in het apparaat is een quadcore Cherry Trail Z8350 van Intel met een rekenvermogen van 1,92GHz. Daarnaast heeft het toestel ook WiFi, Bluetooth 4.0 en twee camera’s. De camera op de voorzijde van apparaat heeft een resolutie van twee megapixel en achteraan schuilt een vijf megapixel-camera. Check ook de hands-on met de tablet die wij hadden.

Veel Lenovo-tablets

Lenovo heeft ook drie nieuwe tablets aangekondigd, binnen dezelfde lijn: TAB3. De 7- en de 8-modellen lijken op elkaar qua prijs en specificaties. Beide apparaten worden voorzien van een 1GHz MediaTek quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, vijf megapixel- en twee megapixel-camera’s en Android 6.0 Marshmallow. Het zeven inch-model heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels, 8GB of 16GB interne schijfruimte en een accu van 3450mAh, terwijl het acht inch-model een resolutie van 1280 bij 800 pixels, 16GB ruimte en 4290mAh heeft.

Lenovo-Tab3-10-business-1

Dan is er nog het tien inch-model. Het scherm heeft een 1080p-resolutie en wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Onder de motorkap zit een quadcore-processor, geklokt op 1,3GHz, evenals 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Ook is er de optie om voor de versie te gaan met 3GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen. Verder is er een 7000mAh-accu, acht en vijf megapixel-camera’s, twee Dolby Atmos-speakers, nfc en gps. Ook is de tablet een beetje waterdicht (tegen een spetter moet die kunnen).

Voor de prijs en beschikbaarheid kun je terecht in het originele artikel. Lees ook onze ervaringen in het hands on-artikel.

Dat is echter niet alles dat Lenovo heeft gepresenteerd, ook kondigde het bedrijf nog een aantal andere tablets aan. Het gaat om de Miix 310, de Yoga 710 11 en 14 (inch) en de Yoga 510 (met een vijftien inch-scherm).

De eerste is de Lenovo ideapad MIIX 310, een 2-in-1 Windows-tablet met een afneembaar toetsenbord. Het apparaat is voorzien van een tien inch full hd-scherm, gaat tien uur mee op één batterij en de volgende specs. Dan hebben we de Lenovo YOGA 710 11 inch. Dit is een premium laptop/tablet-hybride, die net over een kilo zwaar is. De chassis is gemaakt van metaal, zodat de tablet goed bestendig is tegen stoten en andere dingen van buitenaf. Je kunt het apparaat in vier standen gebruiken (laptop, tent, stand, tablet).

lenovo-yoga-710-11-groot

Naast het elf inch-model, is er ook het veertien inch-model van de Lenovo YOGA 710 (14). Dit model moet eigenlijk het antwoord op de vraag worden of je die grote laptop of die grote tablet meeneemt – in dit geval zou het allebei moeten kunnen. Als laatste hebben we dan de Yoga 510, die qua specs en design lijkt op de Yoga 710. Deze tablet-convertible moet een naadloze transitie aanbieden tussen de verschillende standen waarin je hem kunt gebruiken (laptop, stand, tent en tablet). Het veertien inch-model weegt 1,75 kilo, het vijftien inch-model 2,08 kilo.

Voor alle specs, prijzen en de beschikbaarheid kun je terecht in het nieuwsbericht over deze tablets.

ZTE Spro Plus

Eén van de meest opvallende tablets van MWC 2016 was die van ZTE: de Spro Plus. Dit is namelijk een tablet en smart projector in één. Het Amoled-scherm op het apparaat is 8,4 inch groot en heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 801- of 625-processor en een batterij vann 12,100mAh. Ook zijn er twee speakers van JBL aanwezig, van elke vier watt en komen er WiFi- en LTE-modellen. Je kunt tot vier uur video bekijken via de projector van 500 lumen. Het OS is Android 6.0 Marshmallow.

zte-spro-plus-groot

Overige tablets

Fabrikant Archos heeft drie nieuwe tablets aangekondigd met het OxygenOS. Dit OxygenOS is gebaseerd op de nieuwste versie van Android, namelijk Android 6.0 Marshmallow. De zeven inch 70 Oxygen, acht inch 80 Oxygen en de 10,1 inch 101b Oxygen beschikken alledrie over een 1080p full hd-display. Ook draaien de drie tablets op een 1,3GHz quadcore-processor en bevatten ze 2GB aan werkgeheugen. Het middenmaatje krijgt een 4000mAh-batterij, terwijl de grootste variant een 6000mAh-batterij krijgt.

Daarnaast liet Fujitsu ook nog van zich horen tijdens MWC 2016 en presenteerde een 2-in-1-tablet voor de zakelijke markt. Deze tablet beschikt over een bijzonder stuk hardware: een handpalmscanner. In plaats van je vinger te scannen, scant deze tablet je handpalm. Daarmee kun je bijvoorbeeld de tablet ontgrendelen. De Q736 beschikt over een ips-scherm van 13,3 inch, evenals de ondersteuning voor een optioneel toetsenbord en dual-digitizer. Onder de motorkap zit een Intel Core i7 Skylake-processor. Verder is er support voor WiFi en LTE.

Phablets

Hoewel het op het gebied van tablets wellicht een beetje tegenviel, zagen we wel genoeg phablets voorbijkomen waar de komende maanden zoet mee zijn. Fabrikanten zetten vol in op de kruising tussen een smartphone en een tablet. We zetten alle phablets onder elkaar;

Meer informatie

Een overzicht van al het nieuws vanaf MWC 2016 vind je in ons MWC archief. Voor een overzicht van alle tablets en phablets die gepresenteerd zijn en ook alle toestellen die reeds in de Nederlandse winkels liggen kun je terecht in onze tablet database. Hier kun je ook alle toestellen met elkaar vergelijken.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)
HTC Desire 825
Android Marshmallow (6.0)
Huawei MateBook
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.