Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook wil advertenties in Facebook Messenger plaatsen

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2016, 10:39 CategorieAndroid

Uit een gelekt document blijkt dat Facebook zijn messenger-app, Facebook Messenger, ook wil gaan gebruiken voor het verzenden van advertenties. De advertenties worden dan verstuurd als berichten binnen de messenger-applicatie

Facebook Messenger en advertenties: vanaf Q2 2016

Uit een gelekt document van Facebook blijkt dat het sociale netwerk Facebook Messenger ook wil gaan gebruiken als advertentieplatform voor bedrijven. De mensen die in het verleden contact gezocht hebben met een specifiek bedrijf, kunnen in de toekomst een advertentie in de vorm van een chatbericht ontvangen in hun chatlog. Om bedrijven alvast voor te bereiden op de nieuwe manier van adverteren, raadt Facebook aan dat bedrijven ervoor zorgen dat mensen hun contacteren via Messenger – zodat de advertenties straks verstuurd worden.

Ook heeft Facebook een url short link laten vastleggen (fb.com/msg/), die meteen een chat thread opent met een bedrijf. Facebook heeft in een reactie aan de website TechCrunch, die het document in handen heeft, het volgende laten weten.

We don’t comment on rumor or speculation. That said, our aim with Messenger is to create a high quality, engaging experience for 800 million people around the world, and that includes ensuring people do not experience unwanted messages of any type.

Mogelijk betekent de toevoeging van die laatste zin, dat de advertenties voorzichtig worden ingezet.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.