Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen apps te installeren op microSD-kaart Samsung Galaxy S7 en LG G5

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2016, 15:14 CategorieAndroid

 

Eén van de interessante vernieuwingen van Android 6.0 Marshmallow is de mogelijkheid om apps op je microSD-kaart te installeren dankzij de adoptable storage-functie. Helaas wordt deze functie niet ondersteund door de vlaggenschepen van dit jaar; de Samsung Galaxy S7 en de LG G5.

Menig Samsung liefhebber was erg blij om te horen dat de Koreaanse fabrikant weer een microSD-kaartlezer aan de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge toevoegt, maar toch zit er een addertje onder het gras. Samsung kiest er namelijk voor om de adoptable storage-functie van Android 6.0 niet te ondersteunen. Hierdoor kan het externe geheugen niet als intern gezien worden en kun je dus geen applicaties op een microSD-kaart installeren.

LG heeft hetzelfde gedaan met de LG G5, de nieuwste smartphone van het bedrijf. Ook hierop kunnen geen applicaties naar de microSD-kaart verplaatst worden. Waarom LG hiervoor gekozen heeft is onduidelijk maar Samsung geeft aan dat microSD-kaarten gebruikt worden om media-bestanden als foto’s en muziek over te zetten van en naar andere apparaten. Dit is niet mogelijk wanneer de adoptable storage-functie gebruikt wordt omdat de microSD-kaart dan geformatteerd wordt en alleen nog als ‘intern geheugen’ voor het betreffende apparaat wordt herkend. De Koreaanse fabrikant verwacht dat deze functie voor verwarring zorgt bij gebruikers en ziet het vooral als handigheid voor goedkope toestellen die over 4GB of 8GB aan opslaggeheugen beschikken. Aan de andere kant verkoopt Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge met 32GB aan opslaggeheugen, wat nu ook weer niet bijzonder veel is.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge kunnen reeds in Nederland besteld worden.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.