Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google blokkeert ad-blocker in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 22:21 CategorieAndroid

Google heeft een ad-blocker uit de Play Store gekieperd. Volgens de zoekgigant, die zijn meeste geld verdient met advertenties, voldoet deze app – Adblock Fast – niet aan de regels van de downloadwinkel.

Advertentieblokkeerder

De reden lijkt er een beetje met de haren bijgesleept. In een mail aan de makers van de app, Rocketship Apps, wordt gemeld dat na een beoordeling door het Google Review Team deze app niet blijkt te voldoen aan sectie 4.4 van de regels die gelden voor apps in de Play Store. Die regel vermeldt dat een app niet mag ingrijpen in de werking van andere apps.

Tablet sneller zonder advertenties

De bewuste ad blocker maakt gebruik van de nieuwe mogelijkheden van de Samsung-browser om advertenties te weren op schermen van smartphones, phablets en tablets die op Android lopen. Hoewel de opgegeven reden nogal vergezocht lijkt, is het helder dat Google – dat vorig jaar 74,5 miljard dollar verdiende, voornamelijk aan zijn advertenties – niet echt staat te juichen als er apps worden verspreid die juist die lucratieve advertenties van de schermen af gooien. Gebruikers van mobiele apparaten installeren die de laatste tijd steeds vaker, omdat het de apps en de browser soms flink sneller maakt.

Briefje van Google

Het briefje dat de app-ontwikkelaars van Adblocker Fast kregen, luidt als volgt:

 

Hi Developers at Rocketship Apps,

I reviewed Adblock Fast, com.rocketshipapps.adblockfast, and found that it violates section 4.4 of the Developer Distribution Agreement. This particular app has been disabled as a policy strike.

Just as a reminder, you’ve agreed to follow the Google Play Developer Program Policies and additional enforcement could occur if there are further policy issues with your apps.

If you’ve reviewed the policies and feel this rejection may have been in error, please reach out to our policy support team. One of my colleagues will get back to you within 2 business days.

I appreciate your support of Google Play!

Best,
[Redacted]
Google Play Review Team

Er zijn echter nog veel meer advertentieblokkeer-apps in de Play Store, niet in de laatste plaats een plug-in van Samsung zelf, die nog gewoon beschikbaar zijn. Of dit een eenmalige gril is van Google of het begin van een heksenjacht op alle adblockers in de Play Store, is afwachten. Ook andere makers van ad-blockers maken zich al een tijdje zorgen.

 

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.