Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft beveiligingsupdate februari vrij

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 9:11 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het de beveiligingsupdate voor februari heeft vrijgegeven. De uitrol van deze update is echter nog niet begonnen en waarschijnlijk gaat dit dan nog ook een week duren, net zoals in januari het geval was.

Factory images beveiligingsupdate februari vrijgegeven

Google heeft op maandagavond Nederlandse tijd de factory images van de nieuwe beveiligingsupdate voor Android vrijgegeven, die het beveiligingsniveau moet ophogen van januari naar februari. De bestanden zijn gebaseerd op Android 6.0.1, dus er worden geen nieuwe features meegeleverd – het gaat puur om de beveiliging. In totaal gaat het om tien belangrijke punten met betrekking tot je veiligheid, die onder andere het team achter Android en Chrome hebben gevonden en gepatcht.

Eén van de belangrijkste kritiekpunten die zijn verholpen, heeft te maken met de WiFi-verbinding. Kwaadwillenden konden namelijk vanaf een afstand een code uitvoeren op je systeem. Google geeft aan dat er geen bekende gevallen zijn van slachtoffers die te maken hebben gekregen met deze kwetsbaarheid. Vorige maand duurde het ongeveer een week voordat de update over the air (OTA) werd uitgebracht voor de Nexus-apparaten en de Google Pixel C-tablet en de verwachting is dat het deze maand ook ongeveer een week zal duren.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.