Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Games laat Google+-integratie vallen

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2016, 9:51 CategorieAndroid

Vanaf nu hoef je geen Google+-account meer te hebben om de games uit Google Play te kunnen spelen. Die integratie heeft Google laten vallen. In plaats daarvan introduceert Google nu de Gamer ID, dat te vergelijken is met je gamertag op Xbox Live.

Geen Google+ meer nodig voor Google Play Games

Google introduceert vandaag officieel de Gamer ID voor Google Play Games, voor spelers en ontwikkelaars. Dat betekent dat je vanaf nu ook een profielnaam kunt kiezen die niet meteen aan je ware identiteit gekoppeld is, zoals eerst wel het geval was met de Google+-integratie. Deze stap moet ervoor zorgen dat iedereen die wel wil gamen op Android, maar zich niet wil aanmelden voor nóg een sociaal netwerk, de kans krijgt toch het mobiele apparaat op te pakken (en hopelijk onderweg wat geld uitgeeft aan in-app-aankopen, bijvoorbeeld).

Daarnaast wordt ook het inlogproces versimpeld. Wanneer je je Gamer ID hebt geregistreerd en je ingelogd bent op een Android-apparaat, dan hoef je je niet constant aan te melden voor elk spel dat je speelt. Je logt eenmalig in en blijft ingelogd, totdat je zelf uitlogt. Dit kan ontwikkelaars ook helpen om gamers te bereiken of te voorzien van features die zij graag zien, omdat ze inzicht krijgen in de spellen die iemand speelt – zonder meteen te weten wie diegene is. Wanneer je de Google Play Games-app updatet, kun je je nieuwe naam meteen registreren.

  • Google Play Games
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.