Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play kan apps aanbevelen op basis van reisplannen

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2016, 10:23 CategorieAndroid

Er is een nieuwe versie van Google Play in omloop, die gebruikers apps kan aanbevelen op basis van de reisplannen die worden vermeld in de Gmail-app. Gebruikers dienen hiervoor wel eerst toestemming te geven aan de Google Play-applicatie.

Download de nieuwe versie van Google Play

Er is momenteel een nieuwe versie van Google Play beschikbaar die één grote aanpassing en enkele kleine aanpassingen doorvoert. Zo is het voor de digitale winkel op Android mogelijk om apps aan te bieden op basis van de reisplannen van de gebruiker. Die informatie haalt Google uit de Gmail-app die dezelfde gebruiker heeft geïnstalleerd op zijn smartphone of tablet. Voordat deze feature echter actief wordt, dien je de nieuwste versie van Play te hebben en de functie apart te activeren, binnen de instellingen van de winkel.

Momenteel lijkt de feature echter nog niet actief, dus is het gokken wat Google Play zal aanbieden. Wellicht de app van de luchtvaartmaatschappij wanneer die beschikbaar is of een vertalingsapplicatie voor wanneer je naar een ander land gaat. Daarnaast heeft Google ook enkele aanpassingen gedaan in het hamburgermenu. Zo hebben enkele opties net even een andere icoontje gekregen en zien we dat de wensenlijst en de optie op codes in te lossen van plekje hebben gewisseld. Je vindt de nieuwe Google Play-versie nu op APK Mirror.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.