Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google sluit Picasa, leidt gebruikers om naar Photos

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2016, 9:43 CategorieAndroid

Google heeft laten weten te zullen stoppen met de webdienst Picasa, waar gebruikers foto’s kunnen slaan. Google Photos neemt de lege plek straks in. De oudere dienst zal niet meteen verdwijnen: je hebt nog tot en met 1 mei 2016.

Picasa moet ruimte maken voor Google Photos

Voordat we Google+ en Google Photos kregen, bood Google Picasa aan. Dat is een webdienst voor het uploaden, bekijken en reageren op foto’s. Tot op de dag van vandaag kunnen gebruikers nog steeds die acties ondernemen op deze website, maar daar komt binnenkort verandering in. De zoekmachinegigant heeft namelijk laten weten binnenkort te gaan stoppen met deze dienst, zodat Google Photos meer de ruimte krijgt. Het goede nieuws is dat al je geüploade foto’s al zijn opgeslagen in Googles nieuwe fotodienst.

Je kunt Picasa nog tot 1 mei 2016 gebruiken zoals je dat altijd hebt gedaan. Vanaf 1 mei is het alleen nog mogelijk om foto’s te bekijken en te downloaden vanaf de dienst; je kunt dus geen nieuwe foto’s meer uploaden. Ondanks het feit dat de desktop-app al even geen updates meer gezien heeft, zul je die toch tot en met 1 maart kunnen downloaden en daarna blijven gebruiken – met de wetenschap dat er dus vanaf dat moment helemaal geen updates zullen verschijnen. Hoe sneller je nu de overstap maakt naar Photos, hoe beter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.