Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google zet Adblock Fast terug in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2016, 15:33 CategorieAndroid

Nadat Google eerder Adblocker Fast uit Google Play gehaald heeft, is de adblocker nu wederom te downloaden uit de digitale winkel van Android. Mocht je een Samsung-apparaat hebben met Android 6.0 of hoger en de nieuwste versie van de browser hebben, dan kun je hem downloaden.

Adblocker Fast terug in Google Play

Toen Samsung vorige week de nieuwe Android-browser van het bedrijf presenteerde, ontstond er wat commotie. Deze browser is nu namelijk in staat om advertenties te blokkeren met een plug-in en één van die plug-ins werd niet lang na de lancering uit Google Play gehaald. Wat bleek: Google vond dat de software een sectie van de ontwikkelaarsovereenkomst had geschonden. Het ging om de regel dat plug-ins niet in staat mochten zijn third-party apps te bewerken. En Google vindt dus dat dit niet moet kunnen.

Adblock Fast was één van de vele plug-ins die sinds vorige week in Google Play staan voor de Samsung-browser, maar alleen deze plug-in werd geblokkeerd. Het systeem werkt ongeveer net zoals op iOS 9: gebruikers zijn in staat content binnen op sites en binnen apps te blokkeren. De andere plug-ins werken nagenoeg hetzelfde, maar die werden niet verwijderd. Nu staat de adblocker dus wederom in Google Play, zonder dat Google heeft aangegeven waarom. De browser werkt alleen op Samsung-apparaten met tenminste Android 6.0.

  • Adblock Fast
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.