Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google zou van applicatiemenu in Android af willen

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 13:22 CategorieAndroid

Volgens geruchten zou Google van het applicatiemenu in Android af willen. Dat betekent dat in toekomstige versies van Android alle apps op een van de homeschermen komen te staan.

iPhone

Iets dergelijks zien we al bij de iPhone en een aantal Androidsmartphones van Huawei, die ook geen applicatiemenu hebben. Alle apps staan op een homescherm. Voordeel hiervan zou zijn dat het eenvoudiger is om apps van het toestel te verwijderen en toe te voegen.

Android N

Android N, zoals de volgende versieletter van Android moet worden, zal nog een hele tijd op zich laten wachten. Het kan dus goed zijn dat Google nog allerlei wijzigingen doorvoert en het voornemen om het app-menu schrappen, weer laat vallen.

Google I/O

Google zal waarschijnlijk zo in of rond oktober met de opvolger van Android 6.0 Marshmallow komen. In mei wordt al een preview voor software-ontwikkelaars gegeven tijdens Google I/O. Dan zal meer duidelijk worden of het voornemen om het app-menu te schrappen, daadwerkelijk wordt doorgevoerd en wat er nog meer voor wijzigingen en toevoegingen in het ververste besturingssysteem zitten.

Vrijheid

De uitgelekte maatregel van Google zal niet bij iedereen goed vallen. Veel gebruikers zijn juist gehecht aan het applicatiemenu, waardoor de homescreens vrijelijk ingevuld kunnen worden met een select aantal apps en widgets naar keuze. Deze vrijheid om je homescreens volledig zelf in te delen, is tot dusver een van de zaken waar Android groot mee is geworden. Echter, het is al langer duidelijk dat Google niet echt gelukkig is met de ‘app drawer’. Onlangs is al wat gewijzigd; het scrollen tussen de apps ging niet langer horizontaal, maar verticaal in één lange lijst. Die wijziging had weinig protest tot gevolg, want het overzicht voor de gebruiker werd erdoor verbeterd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.