Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on review: Lenovo Tab3 7, Tab3 8 en Tab3 10 Business

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2016, 13:50 CategorieAndroid

Veel fabrikanten kiezen ervoor stand-alone tablets links te laten liggen en dat geeft de grotere merken ruimte om het assortiment uit te breiden. Lenovo laat deze week zien nog in de tablet te geloven en introduceert drie nieuwe modellen; de Tab3 7 met een formaat van 7-inch, de Tab3 8 met een formaat van 8-inch en de Tab3 Business met een formaat van 10.1-inch. Alledrie de tablets draaien op Android 6.0 Marshmallow. We hebben de modellen tijdens MWC 2016 kort kunnen bekijken en delen hieronder onze eerste indruk.

Lenovo Tab3 7

De Lenovo Tab3 7 is in eigenlijk elk opzicht een simpele tablet. Voor een prijs van 119 euro hoef je niet veel bijzonders te verwachten, afgezien van een gewoon goed functionerend apparaat. Dat is gelukkig ook exact wat de Tab3 7 is. Het scherm is een 7-inch ips-variant met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en afgezien van de resolutie is hier weinig over te klagen. Kijkhoeken zijn prima, de kleurweergave is natuurlijk en het contrast ligt op gemiddeld niveau. De resolutie is wat aan de lage kant maar kijkend naar de doelgroep zullen niet veel mensen hiervan wakker liggen.

Lenovo-Tab3-7-1

Qua prestaties lijkt de Tab 3 7 ook prima mee te kunnen. Android 6.0 Marshmallow draait soepel en snel, de browser werkt vloeiend en de meest gebruikte apps kunnen zonder hapering geopend en gebruikt worden. Verwacht echter geen gaming-apparaat of soepele prestaties met 10 tabbladen open. Het design is verre van bijzonder; 8,8 millimeter dun en 260 gram licht. Een weinig tot de verbeelding sprekend uiterlijk, met een plastic behuizing. Wel heb je de keuze uit de kleuren zwart, wit, roze en blauw. Er zitten overigens ook twee camera’s op; een 2 megapixel variant aan de voorzijde die prima is voor videogesprekken en een 5 megapixel camera aan de achterzijde die alleen bij de meest optimale lichtomstandigheden een redelijke foto kan maken.

Lenovo-Tab3-7

De Tab3 7 komt met 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uitgebreid kan worden, 1GB aan werkgeheugen, een MediaTek quadcore-processor en een batterijduur van ongeveer 9 uur.

Lenovo Tab3 8

Voor 30 euro meer krijg je de Lenovo Tab3 8, voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Afgezien van de iets hogere resolutie is dit model echter grotendeels hetzelfde als zijn kleinere broer.

Lenovo-Tab3-8-1

Aan de voorzijde bevindt zich echter nog een extra (in totaal dus stereo) speaker voor een iets betere audioweergave. Lenovo brengt model in een zwarte en witte afwerking op de markt. Qua prestaties is er nauwelijks verschil te merken tussen de 7-inch en de 8-inch variant. De 8-inch versie is met een gewicht van 329 gram iets zwaarden en 1 mm dikker.

Lenovo-Tab3-8

Lenovo Tab3 10 Business

De term ‘business’ doet misschien vermoeden dat we met een hybride of convertible te maken hebben maar de Lenovo Tab3 10 Business is een vrij normale 10.1-inch Android tablet. Volgens de fabrikant is het geheel echter geoptimaliseerd voor productief gebruik. Zo moet het apparaat lang meegaan op een volle lading, is het scherm beter dan de kleinere modellen en moet de behuizing tegen een stootje of spatje water kunnen. Ook wordt de Android for Work-software meegeleverd.

Lenovo-Tab3-10-business-2

Het display is dan ook meteen het eerste dat opvalt. Met een 10.1-inch ips lcd-display en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels stelt dit zeker niet teleur. Dit zorgt voor een haarscherpe weergave, prima kijkhoeken, voldoende helderheid en een natuurlijke kleurweergave. De prestaties zijn dankzij de MediaTek quadcore-processor met een kloksnelhedi van 1.3GHz en 2GB aan werkgeheugen ook meer dan voldoende. Productiviteitsapps draaien vlot, de navigatie binnen Android 6.0 verloopt vloeiend en zelfs een leuke game als Asphalt kan zonder problemen gespeeld worden.

Lenovo-Tab3-10-business

De Tab 3 10 Business komt met een 7.000mAh accu die moet zorgen voor een batterijduur van 12 uur. Dat hebben we vanzelfsprekend niet kunnen testen maar is wel één van de meest interessante features van dit model. De camera aan de voorzijde is een 5 megapixel-variant die prima geschikt is voor videogesprekken en met de 8 megapixel camera aan de achterzijde zijn redelijke foto’s te maken. Lenovo levert 32GB of 64GB aan opslaggeheugen mee dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Wat betreft het design is het weer weinig bijzonders, daarvoor zijn de Yoga-modellen. Het is een zwarte tablet met een simpel design, zonder opvallende elementen. De tablet weegt 509 gram en is 8,9 millimeter dun.

Helaas is nog niet bekend wat de Lenovo Tab3 10 Business gaat kosten. Zodra we dat weten kunnen we zeggen of de tablet echt waar voor het geld biedt.

  • Delen:
Lenovo Tab3 10 Business
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Tab3 8
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Tab3 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.