Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on ervaring: LG G5

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2016, 14:50 CategorieAndroid

Tijdens het bespreken van alle smartphones op de markt proberen we ons zoveel mogelijk proberen te beperken tot 5.5 inch en grotere telefoons; de zogeheten phablet-categorie. Maar soms willen we met ons hand over het hart strijken om her en der toch wat bijzonderheden mee te kunnen nemen. De LG G5 is een toestel dat wat ons de moeite waard is om te bespreken, of het ook de moeite waard is om aan te schaffen moeten we nog maar zien.

LG G5: bijzonder modulaire bezuinig

Verreweg het meest bijzondere van de LG G5 is het feit dat we het hier over een semi-modulair opgebouwd systeem hebben. Het komt erop neer dat de telefoon uitgebreid kan worden met extra’s die bijvoorbeeld meer accuduur of betere functionaliteit moeten bieden. Het zijn een soort cartridges die in de onderkant (en binnenkant) van de G5 schuiven.

LG-G5-2

We hebben vooral even wat tijd kunnen doorbrengen met de camera extra die niet alleen wat extra accu toevoegt maar vooral wat extra knoppen om de camera-software van de LG G5 te kunnen besturen. Een fysieke knop om een foto te nemen, een wieltje om te zoemen en een knopje om tussen de verschillende modi te kunnen switchen. Of het ook mogelijk gaat zijn om het wieltje een instelling als aperture of ISO te laten controleren moeten we tijdens de echte test nog gaan ontdekken. Door de add-on wordt de LG G5 in principe gewoon meer een point-and-shoot camera dan een smartphone, en het is zonder meer een interessant idee.

LG-G5-3

Andere extra’s zijn op dit moment een accupack een een speaker-uitbreiding. Natuurlijk is er ook gewoon een standaard onderkantje zodat je niet met een malle mobiel rondloopt.

LG-G5-4

LG G5: dubbele camera aan de achterkant

Een ander leuk element van de LG G5 is de camera aan de achterkant zelf, er zit namelijk een dubbele lens aan de achterkant (twee cameraatjes dus eigenlijk). Een is een standaard camera van 12 megapixel en eentje heeft een groothoeklens en telt 8 megapixels. De twee kunnen in concerto met elkaar werken om zo het ‘best mogelijke’ resultaat te behalen maar zijn natuurlijk ook los van elkaar te gebruiken, vooral handig wanneer je een foto met de groothoek lens wilt nemen. Op de vloer konden we het niet echt goed uitproberen maar het idee is top.

LG-G5-5

LG G5: 5.3 inch beeldscherm

De olifant in de kamer is natuurlijk het feit dat we dit eigenlijk geen phablet mogen noemen, die grens is nu eenmaal gelegd op 5.5 inch (door wie weten we niet meer). Dit 5.3 inch scherm is echter wel een mooi scherm de hoge resolutie van 2560×1440 pixels. Daarmee heeft het toestel een hogere pixeldichtheid dan de Nexus 6P. Van het scherm waren we zeker onder de indruk; een prima kleurweergave, hoge detailweergave, een hoog contrast en voldoende helderheid. 

LG-G5-1

LG G5: conclusie

We hebben niet superveel tijd met het toestel doorgebracht en de tijd die we hadden is vooral besteed aan het bekijken en proberen van het bijzondere modulaire systeem. Daar zit echt wel wat in al moeten we nog maar gaan zien hoe de consumentenmarkt gaat reageren op deze los aan te schaffen extra’s. Ik ben ook nog niet op de hoogte van de prijzen van deze extra’s dus dat gaat ook nog een grote impact hebben op de gewilligheid van mensen om dit te gaan kopen. De telefoon voelde verder prima aan qua snelheid en bouwkwaliteit. En een scherm met een QHD-resolutie springt ook altijd wel in het oog. Het is zonder meer een interessant toestelletje om in de gaten te gaan houden de komende tijd, en hopelijk bewijst het toestel zich interessant genoeg om vaker een uitzondering voor te maken.

LG-G5-6

Over prijzen en beschikbaarheid van de LG G5 is op dit moment nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.