Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP onthult Elite X3 phablet met Continuum dock en laptop

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 23:57 CategorieWindows

In Barcelona is de MWC al in volle gang en de eerste nieuwtjes komen naar buiten. HP heeft bijvoorbeeld de Elite X3 onthuld, een grote smartphone met uitstekende specificaties. De phablet zal draaien op Windows 10 Mobile en is ook geschikt voor Continuum. Daarvoor zijn zelfs een speciaal dock en een laptop ontwikkeld.

HP Elite X3 met Snapdragon 820

De HP Elite X3 belooft een beest qua specificaties te worden. Het toestel beschikt over de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 820. Deze chip beschikt over vier krachtige rekenkernen. Er is een grote 4GB aanwezig voor het werkgeheugen, waardoor multitasken moeiteloos zou moeten gaan.

Met een groot 5.96 inch OLED scherm is dit toestel echt bedoeld voor productiviteit en multimedia. De grote accu van 4150 mAh moet ervoor zorgen dat je de dag doorkomt met de Elite X3. Er is keuze uit een 32 of 64GB variant, waarbij het ook mogelijk om je geheugen uit breiden tot 200GB via een sd-kaartje.

HP-Elite-X3

Ook is er de nieuwste usb-standaard aanwezig, USB Type-C. Ook draadloos opladen ontbreekt niet. Daarnaast kan je de Elite X3 ontgrendelen via je vingerafdruk, al zit er nu nog een irisscanner in het preproductiemodel. Volgens HP ziet de consument echter liever een vingerafdrukscanner. Een 16 megapixel camera op de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant moeten voor scherpe foto’s zorgen. De phablet is ook waterbestendig door de IP67 certificering en getest om vallen van 1,2 meter te kunnen weerstaan.

Stuur een laptop aan met Continuum

Waar HP ook op wil inzetten is Continuum. Hiermee kan je een smartphone gebruiken om bijvoorbeeld een beeldscherm aan te sturen. HP heeft hiervoor de HP Mobile Extender en een speciaal en compact HP Desk Dock ontwikkeld.

HP-Elite-X3-1

De compacte Desk Dock biedt een complete desktop-ervaring voor de HP Elite x3. Het beschikt over een DisplayPort voor externe monitorondersteuning, twee aansluitingen voor een USB-A en een USB-C, en een Ethernet verbinding voor het naadloos opschalen van productiviteit. De dock ondersteunt de HP Elite x3 met of zonder een beschermende case.

HP-Elite-X3-2

De HP Mobile Extender laptop zorgt voor een laptopervaring met behulp van een randloos design (near zero bezel) 12,5-inch HD scherm. In het scherm zit nauwelijks hardware verwerkt, puur omdat de aansturing via de smartphone verloopt. Wel zit aan het scherm een toetsenbord gekoppeld waardoor je dus eigenlijk van je smartphone een monitor met toetsenbord (in de vorm van een laptop) maakt. Voor extra veiligheid worden er geen gegevens opgeslagen op de Mobile Extender en alle apps, wachtwoorden en bestanden worden beheerd en opgeslagen op de HP Elite x3.

Software

Ook maakt de HP Elite x3 het gebruikers mogelijk om te werken met hun favoriete en betrouwbare apps. HP Workspace geeft toegang tot gevirtualiseerde applicaties en creëert een gevirtualiseerde pc, zodat gebruikers toegang hebben tot de bedrijfscatalogus van x86 apps via een gevirtualiseerde oplossing.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs van de HP Elite X3, het dock en de tablet is nog niets bekend. De verwachting is dat de smartphone en accessoires in de zomer op de markt verschijnen.

  • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.