Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Matebook wordt 12,9 inch hybride-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2016, 20:03 CategorieWindows

De Chinese elektronicagigant Huawei zou tijdens het komende MWC een 12,9-inch tablet met afneembaar toetsenbord willen presenteren. Deze Matebook zou ook voorzien zijn van een styluspen waarmee op het scherm kan worden geschreven.

Hybride in alle opzichten

De Matebook kan als tablet en als laptop worden gebruikt. Het toetsenbord kan er vanaf worden gehaald. Verwacht wordt dat de tablet op twee besturingssystemen loopt, Windows 10 en Android. De term hybride wordt zo op twee manieren letterlijk genomen: laptop/tablet en Windows/Android.

Intelprocessor, Windows en Android

De hybride tablet wordt naar alle waarschijnlijkheid niet voorzien van een Hisilicon Kirin-processor, die Huawei zelf produceert en die we ook in phablets en smartphones van het Chinese bedrijf tegenkomen. Om Windows 10 er lekker op te laten lopen, moet er namelijk wel een Intel-chip in zitten. Die zijn ideaal voor Windows. Het is nog onzeker wat voor Intel-CPU Huawei in de Matebook gaat stoppen, misschien is er keuze uit meerdere processoren.

Styluspen

De geruchten over de Matebook reppen ook over een styluspen. Op die manier kan het scherm precies worden bediend met de penpunt, en kan er op het scherm worden getekend en geschreven.

Matebook voor zakelijke gebruiker

Huawei zou met de Matebook mikken op zakelijke gebruikers, wat tevens inhoudt dat de hybride niet al te goedkoop zal worden. Huawei zou willen concurreren met de Surface Pro 4 van Microsoft. Verwacht wordt dan ook dat de Matebook met high-end hardware wordt uitgerust en allerlei zakelijke toepassingen. Waarbij de toevoeging van Android als extra besturingssysteem de gebruiker de beschikking geeft over een miljoen extra apps.

 • Delen:
Huawei MateBook
Windows 10

Reacties

 1. zepolna
  16 februari, 2016 om 0:15

  Nou – kijk eens aan, een DUAL-BOOT wellicht !!
  Dat zou wel heel lekker zijn van Huawei om dat te doen.
  EN ja dan zal er wel een Intel CPU ingaan, maar dat mag de pret niet drukken.
  Windows10 en Android 5 of zo zou een vet leuke tablet zijn…en helemaal als die ook nog eens als hybride geleverd wordt (dus met los klikbaar toetsenbord dock).
  Als nou de prijs ook nog eens lekker scherp gezet wordt dan kan het een hele leuke aantrekkelijke tablet worden.
  Windows voor de wat zakelijkere gebruiker en serieuse consument en Android voor de APPs winkel en de games (hoewel die er ook zat zijn in de Windows omgeving).
  Ik ben reuze benieuwd.
  Hoop echt op een DUAL-BOOT en een prijs van rond de 299 euro of zo.
  Wordt het echt een knaller….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.