Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MateBook dunne Windows 10-convertible

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 14:43 CategorieWindows

BARCELONA – Huawei heeft in Barcelona zojuist de MateBook gepresenteerd. Dit is een convertible tablet die ook als laptop dienst kan doen. Het apparaat loopt op Windows 10.

Superdun en lichtgewicht

Superdun en lichtgewicht, zijn de eigenschappen waar Huawei de nadruk op legt bij dit apparaat. De tablet is voorzien van een gestroomlijnd, glad uiterlijk van metaal in de kleuren zilver en goud. De tablet wordt geleverd met een hoes die uitgeklapt zowel een toetsenbord als een touchpad blijkt te bevatten. Die is van nepleer gemaakt. De toetsen zijn wat groter dan je bij een tablettoetsenbord zou verwachten, wat het risico op tikfouten vermindert. De touchpad is volgens Huawei voorzien van multitouch-functionaliteit.

Intel Core M

Huawei belooft een scherm met een uitstekende resolutie, een uitstekende batterijduur en een Intel Core M-processor van de zesde generatie. Die wordt niet door een ventilator gekoeld wat tot een geluidloze gebruikerservaring leidt. De batterij kan binnen 2,5 uur worden opgeladen.

MatePen

De MateBook is voorzien van een styluspen, de MatePen. Daarmee kunnen handgeschreven notities op het scherm worden gemaakt. Ook kan de pen dienen als laseraanwijzer bij presentaties. De pen ondersteunt ook wiskundige functies en graphics.

Huawei-MateBook-met-pen

Vingerafdrukscanner

Een vingerafdrukscanner die we al kennen van de smartphones van Huawei, zorgt ervoor dat de tablet met één vingeraanraking kan worden ontgrendeld. Daarbij maakt het niet uit van welke kant je je vinger op de scanner legt.

Androidtelefoons

De MateBook biedt voorts een mobiele wifi-hotspot om met het internet verbonden te blijven als er geen normale internetverbinding voorhanden is. Een andere feature die de MateBook biedt, is naadloze data-overdracht naar en van Androidsmartphones, via slepen en neerzetten.

In de loop van de komende maanden zal de MateBook beschikbaar zijn in Azië, Europa en Noord-Amerika. Huawei heeft nog geen prijs laten horen.

Lees alles over de Huawei MateBook.

  • Delen:
Huawei MateBook
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.