Huawei wil Samsung en Apple voorbijgaan in 5 jaar

22 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Nexus

Huawei gelooft erin dat het bedrijf over vijf jaar op nummer één staat en dan niet alleen in China. Momenteel staat de fabrikant op plek nummer drie als het op smartphones en andere smart devices aan komt.

Gaat Huawei Apple en Samsung voorbij?

Vandaag heeft Richard Yu, hoofd van de apparatenafdeling binnen Huawei, aangegeven dat hij erin gelooft dat Huawei binnen nu en vijf jaar Samsung en Apple voor gaat op de smartphone- en tablet-markt. Momenteel staat het bedrijf op plek nummer drie, met nog maar een klein aandeel in bijvoorbeeld de Verenigde Staten op zak. Daar is dus nog zeker winst te behalen. Natuurlijk zijn mensen hier sceptisch tegenover, maar Yu weet goed te vertellen hoe niemand Huawei nog kende vier jaar geleden – en nu is het een bekend merk.

Desondanks zijn er nog genoeg obstakels te overwinnen en niet alleen voor de Amerikaanse markt (waar het bedrijf goede afspraken zou moeten maken met de vier grootste telecombedrijven). De markt voor smartphones en de markt voor tablets koelen de laatste maanden goed af, omdat er gewoonweg te veel aanbod is. Maar Yu geeft aan zich daar geen zorgen over te maken. De beste man is ervan overtuigd dat er genoeg ruimte is voor de fabrikant; het enige dat hem nu zou tegenhouden, is het gebrek aan ouderwetse brand recognition.

Lees hier alles over de nieuwe tablet van het bedrijf.

Reacties (0)