Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram krijgt twee-factor authentificatie

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2016, 9:11 CategorieAndroid

Instagram heeft bekendgemaakt dat er nu een update wordt uitgerold die twee-factor authentificatie als beveiligingsmethode toevoegt. De uitrol lijkt langzaam op gang te komen, dus het kan nog even duren voordat je de update ontvangt.

Twee-factor authentificatie voor Instagram

De fotodeelapplicatie Instagram wil het inloggen op de Android- en iOS-apps veiliger maken door twee-factor authentificatie te introduceren. Vorig jaar werd deze functie al getest door enkele Instagrammers, maar vanaf deze week kan iedereen er dus mee aan de slag. De update lijkt langzaam uitgerold te worden, dus het kan even duren voordat je hem ontvangt. Eerder deze maand introduceerde de applicatie al een andere grote en belangrijke update, die het mogelijk maakt van account te wisselen, zonder te hoeven uitloggen.

Daar waar de testers een code moesten opschrijven (of een screenshot konden maken van het scherm), krijgen de normale gebruikers een sms’je met daarin de code die ze kunnen gebruiken om in te loggen op hun account. Dit maakt het inloggen veiliger, omdat het kwaadwillenden moeilijker wordt gemaakt ongeoorloofd in te loggen op je account. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord, hebben ze namelijk ook je telefoon of tablet en de code die je hebt ontvangen nodig. Dat maakt dat extra momentje wachten ineens stukken minder irritant.

  • Instagram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.