Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 staat nu op 77 procent van de iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2016, 16:34 CategorieiPad

De nieuwste distributiecijfers voor iOS zijn binnen. Apple laat weten dat iOS 9, de nieuwste versie, inmiddels op 77 procent van alle iOS-apparaten staat. iOS 8 staat nog maar op slechts zeventien procent van alle apparaten.

iOS 9: 77 procent; iOS 8: 17 procent

iOS 9 staat, vijf maanden nadat de nieuwste versie van het besturingssysteem is gelanceerd, nu op 77 procent van alle iOS-apparaten. Dat heeft platformhouder Apple bekendgemaakt de supportpagina voor ontwikkelaars. Als we dit percentage naast de vorige leggen, dan is er niets veranderd voor het iOS 9-systeem. Als we de cijfers echter naast die van januari leggen, dan zien we dat de adoptie met twee procentpunten is gestegen. Destijds draaide 75 procent van alle iOS-apparaten op het nieuwe besturingssysteem (inclusief latere versies).

De adoptie is dus gestagneerd, maar de verwachting is dat dit probleem zichzelf zal oplossen. Medio maart zal Apple namelijk een evenement organiseren waar we mogelijk meer te weten komen over nieuwe functies voor het OS en eventueel ook de iPad Air 3 aangekondigd zien worden. Vorig jaar in februari stond iOS 8 overigens op 72 procent. Dat percentage steeg in april naar 81 procent, toen Apple de Apple Watch introduceerde. En vlak voordat iOS 9 werd gelanceerd voor iedereen, in september, stond iOS 8 op 87 procent.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad mini 4
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.