Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Tab 3 7 Basic is een nieuwe budgettablet

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 21:13 CategorieAndroid

Lenovo heeft in diverse Europese landen de Lenovo Tab 3 7 Basic op de markt gebracht. Dat is een nieuwe goedkope Androidtablet voor 79 euro.

Dat wordt althans de verkoopprijs in Duitsland, waar de tablet al in sommige webwinkels te krijgen is. Te verwachten valt dat de Lenovo-tablet binnenkort de grens oversteekt en dan ook hier te krijgen zal zijn.

Goedkope Androidtablet

Voor de genoemde prijs krijg je natuurlijk geen top-hardware. De tablet, die het modelnummer TB3-710F draagt, is in alle opzichten goedkoop. De Tab 3 7 Basic is een 7-inch tablet die met Androi 5.0 is uitgerust. Het scherm heeft een nogal magere resollutie van 1024 x 600 pixels. De processor is een Mediatek MT8127 quadcore, waarvan de kernen zijn geklokt op 1,3Ghz. 1GB ram helpt de processor bij zijn werk, en het interne geheugen meet 8GB.

Verouderd besturingssysteem

Voorts beschikt de Lenovo Tab3 7 Basic over bluetooth 4.0, wifi 802.11 b/g/n en gps. Het interne geheugen kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 0,3 megapixel, die aan de achterkant komt tot 2 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 3450 mAh.

Neem daarbij een ietwat verouderd besturingssysteem, en de term budgettablet mag hierop van toepassing worden verklaard. De grootste concurrent in Duitsland voor deze tablet is de Amazon Fire, die ongeveer hetzelfde biedt voor twee tientjes minder. Maar dan zit je vast aan het aparte Android van Amazon, met zijn eigen app store.

Grotere versies wellicht op komst

Wellicht komen er nog 8- en 10-inch varianten van deze tablet op de markt, die op dezelfde goedkope manier worden geproduceerd. Dat is namelijk eerder vertoond met de Lenovo Tab 2-serie.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tab 3 8
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.