Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G5 eindelijk onthuld, met 5,3-inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 14:36 CategorieAndroid

BARCELONA – De LG G5 is zojuist onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het is net geen phablet, want het heeft een 5,3-inch scherm.

Semi-modulair

Het nieuwe vlaggenschip van LG is zoals al eerder uitlekte, semi-modulair opgebouwd. Dat betekent dat de gebruiker er verschillende modules in of aan kan bevestigen. Zo is er een soort camerahandvat, en een extra batterij.

Strak metalen jasje

De smartphone is wat strakker vormgegeven dan de voorgangers in de G-lijn van LG. Het scherm is wat kleiner geworden, waardoor de G5 net niet in de phablet-categorie valt. Dat scherm is voorzien van een hoge resolutie van 2560×1440 pixels. Daarmee heeft het toestel een hogere pixeldichtheid dan de Nexus 6P, waar het toestel uit de verte wel wat op lijkt. De metalen jas van de telefoon is ononderbroken door antennelijntjes. Die zijn kunstig verstopt.

Aan-uitknop in vingerafdrukscanner

De aan-uitknop is ook verstopt, en wel in de vingerafdrukscanner op de achterkant. Die kan worden ingedrukt om het toestel te activeren of uit te zetten.

Twee achtercamera’s

De LG G5 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-chip met 4GB ram. Er zitten twee camera’s op de achterkant met verschillende resoluties, 16 en 8 megapixel. De 8-megapixelcamera heeft een groothoeklens. Ze kunnen los van elkaar worden gebruikt, of samenwerken om gelaagde foto’s te maken. Wisselen tussen de camera’s gaat volgens LG erg snel. De camerasoftware bedient beide camera’s op een slimme manier.

8 millimeter dun

Voorts heeft deze LG G5 32GB opslaggeheugen, een micro sd-kaartsleuf, usb type-c, en een verwisselbare 2800 mAh batterij. Op het dikste punt is deze smartphone 8 millimeter dun.

Losse modules

De losse accessoires die bij het toestel kunnen worden aangeschaft, kunnen er via de onderkant in worden geschoven. Alsof het een patroon in een geweer is, meldt een Amerikaanse blogger die daar klaarblijkelijk ervaring mee heeft. De LG Cam Plus is een toevoeging die een soort camerahandvat belichaamt, en extra batterijvermogen levert terwijl er met de G5 wordt gefotografeerd. Met deze module verander je de G5 min of meer in een compactcamera, met zoommogelijkheden via een wieltje op de module. Door de extra batterij wordt het vermogen vergroot van 2800 mAh naar 4000 mAh.

Versterker B&O

Voorts is er de LG Hi-Fi Plus. Dat is een externe versterker die in samenwerking met Bang & Olufsen is gemaakt. Samen met B&O-hoofdtelefoons leidt dat tot een subliem geluid, belooft LG.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.