Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G5 heeft een scherm dat altijd aan staat

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2016, 10:15 CategorieAndroid

LG heeft bevestigd dat de aankomende LG G5 wordt voorzien van een scherm dat altijd aanstaat. Dat staat te lezen op de Facebook-pagina van het bedrijf. Op 21 februari zal de fabrikant het toestel officieel gaan aankondigen.

LG G5 en het altijd-aan-scherm

Ook de LG G5 krijgt een scherm dat altijd aanstaat. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, zal het scherm altijd de tijd, datum en enkele notificaties weergeven, zelfs wanneer de display is uitgezet. Dat staat te lezen op het Facebook-profiel van de fabrikant. Deze feature zou volgens LG ook maar weinig energie verbruiken. Hoeveel energie, is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk krijgt de G5 dan een oled-scherm. Zwarte pixels op dit soort displays staan namelijk bijna gelijk aan het uitschakelen van die pixels.

Hoe mooi de feature ook klinkt, LG is niet de enige die een soortgelijke functie implementeert. Niet heel lang geleden zagen we Samsung nog een aanvraag indienen voor de merknaam Always On Display. Daarvoor kwamen Motorola, Google en Nokia al met een eigen versie, die op een zuinige manier relevante informatie kunnen aanbieden, zonder dat het scherm veel energie consumeert. LG is ook geen vreemde op het gebied van relevante informatie tonen op het scherm: de V10, met zijn tweede scherm, kan dat ook al doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.