Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marshmallow staat op 1% van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 9:12 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Android 6.0 Marshmallow is vier maanden na lancering de één procent voorbij. De groei is nog niet erg hoog, maar we verwachten wel een groei in de komende maanden.

1,2 procent voor Android 6.0 Marshmallow

Vier maanden nadat de nieuwste versie van Android, Android 6.0, werd gelanceerd, is het de OS eindelijk gelukt: het is voorbij de één procent in de Android-distributiecijfers. Op dit moment heeft Marshmallow 1,2 procent van de Android-markt in handen. Dat is nog steeds erg weinig – helemaal na vier maanden van aanwezigheid. Desondanks wordt verwacht dat de distributie nu zal toenemen en er meer apparaten op de markt zullen verschijnen met het nieuwe Android. Sony en Samsung werken er ondertussen hard aan.

android-distributiecijfers-feb-2016

Ook laten de cijfers nog steeds zien hoe impopulair de Nexus-apparaten onder Android-liefhebbers zijn. Ja, er lopen veel mensen met een Nexus-apparaat op zak rond, maar er zijn nog veel meer mensen die kiezen voor een goedkoper toestel met een oudere versie van Android, dan een Nexus met de nieuwste versie van de OS. Naast Marshmallow is ook Lollipop gegroeid (met 1,5 procentpunt). Voor de rest heeft elke andere versie moeten inleveren, met Jelly Bean als de grootste verliezer (0,8 procentpunt), gevolgd door KitKat (0,6 procentpunt).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.