Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek Helio P20 volgt de P10 op

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2016, 21:08 CategorieHardware

De Chinese chipfabrikant MediaTek heeft een nieuwe processor laten zien op het MWC in Barcelona. De Helio P20 heeft acht ARM Cortex-A53-kernen die kunnen worden geklokt tot maximaal 2,3Ghz. De processor wordt ondersteund door een ARM Mali T880 MP2 GPU met maximaal zestien kernen.

Opvolger Helio P10

Deze processor volgt de Helio P10 op. De nieuwe processor is gebakken op 16 nanometer en biedt ondersteuning voor LPDDR4(X)-ram, de nieuwste werkgeheugenchips van Samsung.

Energiezuinig

De Helio P20 is volgens tests van MediaTek zelf zo’n 15 procent energiezuiniger dan de Helio P10. De GPU is momenteel het beste wat er te krijgen is, met een maximale kloksnelheid van 900mHz. Vergeleken met de voorgaande generatie, verbruikt deze grafische processor veertig procent minder energie.

Ondersteuning voor camera

De Helio P20 is voorzien van firmware waarmee camera’s tot 24 megapixel kunnen worden ondersteund, die tot 24 foto’s per seconde kunnen schieten zonder enige vertraging. Ondersteuning voor een dubbele autofocus is ook ingebouwd. De processor heeft een lte categorie 6-modem aan boord, die in staat is om theoretisch met 300 Mbps te downloaden en 50 Mbps te uploaden. De chipset kan omgaan met twee simkaarten.

Tweede helft 2016

De eerste telefoons met deze high-end chip aan boord zullen pas in de tweede helft van dit jaar op de markt komen.

  • Delen:
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.