Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer dan 60 games aangetroffen met malware in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 9:44 CategorieAndroid

Er zijn meer dan zestig games aangetroffen in Google Play die malware bevatten. Het gaat om spellen die zijn uitgebracht door drie specifieke uitgevers. Let er dus goed op wanneer je een game wil downloaden en check altijd de uitgever van zo’n spel.

Download de games van deze uitgevers niet

In Google Play zijn er meer dan zestig games aangetroffen die malware bevatten. De malware komt in de vorm van de trojan (verborgen schadelijke software) Android.Xiny.19.origin en is te vinden in de spellen van de uitgevers BILLAPPS, Conexagon Studio en Fun Color Games. Mocht je dus één van hun spellen tegenkomen in Google Play, verlaat dan snel de pagina en downloadt hun spellen niet. Het team die deze malware heeft gevonden, heeft dat al gerapporteerd aan Google. Op dit moment staan de spellen van in elk geval Conexagon nog online.

De apps kunnen allerlei vervelende dingen doen, voor de mensen die hun smartphone of tablet geroot hebben of niet. Zo kunnen er ineens advertenties in beeld verschijnen, kunnen er zomaar apps worden gedownload en worden er onbekende achtergrondtaken uitgevoerd. Ook wordt er veel informatie doorgeseind, zoals informatie over de mobiele provider, de taal, het land, versie van het besturingssysteem en meer. Nu heeft Google al een behoorlijk goed beveiligingssysteem, maar er kan zo nu en dan nog iets doorheen glippen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.